Skip to content
Societate

CTP, despre pensionabilii la 40 de ani: Se trag din vechile recompense pentru Frăția Organelor ca să țină cetățenii sub bocanc

adevarul.ro

Gazetarul Cristian Tudor Popescu crede că pensionările la 40 și ceva de ani din unele instituții din România ilustrează că cei care beneficiază de acest privilegiu – polițiști, jandarmi, procurori – fac parte dintr-o rasă superioară.

Aceste pensionări își au rădăcinile în regimul dictatorial de dinainte de 1989, spune CTP, „pentru că sunt recompensa sistemului pentru supravegherea și hăituirea cetățenilor de către aceste organe. Ăsta era rolul lor în dictatură”. Acum e vorba de „indiferență față soarta cetățenilor, sunt nepăsători și chiar plini de dispreț. Asta e tot!”, a declarat CTP la Digi24.

„Aceste pensionări la 40 și ceva de ani de care nu beneficiază decât cine? Frăția Organelor, rasa asta superioară din România. Adică polițiștii, procurorii, jandarmii, bănuiesc că și ăia din serviciile speciale. Ăștia beneficiază de așa ceva. N-am auzit să beneficieze de pensie la 45 de ani un medic neurochirurg care face și el, acolo, o meserie, cât de cât. Operează în mintea omului cu bisturiul. N-am auzit ca la medici să se dea la această vârstă pensionarea”, crede jurnalistul.

Acesta mai spune că pensionările la 40 și ceva de ani, ca și pensiile speciale sau de serviciu își au originea în sistemul dictatorial de dinainte de 1989, fiind „recompensa sistemului pentru supravegherea și hăituirea cetățenilor de către aceste organe. Ăsta era rolul lor în dictatură.

Acum, hai să zicem că nu mai este hăituirea. Cu toate că mai este, iată ce s-a întâmplat cu cei 9 polițiști care l-au agresat groaznic pe acel cetățean. Acum este indiferența în locul acelei funcții represive pe care o aveau toți ăștia, și pentru care erau recompensați cu aceste pensii speciale, cu pensii la 40 și ceva de ani, și cu alte avantaje…

Vreți să discutăm de prețurile de prin bufetele diverselor instituții, de la SRI, de la MAI? Că numai despre Parlament s-a vorbit, cât costă o ciorbă și așa mai departe… Ia să vedem prin bufetele astea speciale ale organizațiilor de forță. Acolo să vedem ce prețuri sunt.

Au beneficiat de acest sistem separat, de recompense, pentru a ține cetățenii sub bocanc. Sau sub cizmă. Pentru că despre asta este vorba„, conchide gazetarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *