Skip to content
Alegeri

CTP, despre rezultatele alegerilor prezidențiale: PSD păstrează imaginea de jucător în liga mare

Cristian Tudor Popescu o consideră pe Viorica Dăncilă câștigătoarea primului tur al alegerilor prezidențiale, din prisma faptului că – potrivit exit-poll-urilor de duminică seară – a reușit să intre în turul al doilea. Gazetarul spune că voturile primite sunt de fapt ale PSD: „Ea nu are aici nicio contribuție”.

Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 că Viorica Dăncilă este candidatul câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale „pentru că nu a avut alt obiectiv decât să intre în turul 2”.

În turul 2, în mod evident diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu poate decât să crească. Nu mai are de unde să ia voturi. Klaus Iohannis o să ia de la USR, de la PMP și UDMR. Viorica Dăncilă poate lua doar o parte din voturile lui Mircea Diaconu. Sunt destui care l-au votat pentru apolitism. Socoteala e simplă”, a subliniat gazetarul, citat de digi24.ro.

E o gură de oxigen pentru PSD, va rămâne în aceeași formulă, nu se vor produce schimbări semnificative, prin acest tur PSD rămâne cu imaginea de partid în sfera puterii. Dacă nu intra, ar fi însemnat a cincea înfrângere consecutivă – la alegerile europarlamentare, prin numirea domnei Kovesi procuror șef european, la moțiunea de cenzură și la învestirea guvernului Orban. Ar fi fost a cincea înfrângere. Păstrează totuși această imagine de jucător în liga mare”, a completat Cristian Tudor Popescu.

Rezultatul Vioricăi Dăncilă pentru partid nu este extraordinar, este aproximativ cel de la europarlamentare, chiar sub, după cum arată exit-poll-urile de la 22:00. Nu reprezintă pentru PSD niciun progres și astea sunt voturile partidului, nu ale Vioricăi Dăncilă. Cât a funcționat din el, nu integral, că nu toți au pus osul pentru Dăncilă. Ea nu are aici nicio contribuție”, a mai spus gazetarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *