Gazetarul se așteaptă la „negocieri extrem de dificile” pentru noul guvern și este de părere că nu se poate face o majoritate pro-europeană fără PSD.
CTP a analizat rezultatele exit-poll de la alegerile parlamentare, duminică, 1 decembrie, la B1 TV, și se așteaptă la „negocieri extrem de dificile” pentru formarea noului Guvern. Totodată, acesta este de părere că, la cum arată rezultatele provizorii, va fi imposibil de făcut o majoritate pro-europeană fără PSD.
„Trebuie să așteptăm numărătoarea efectivă, pentru că au mai fost surprize, cum am văzut la turul I al prezidențialelor, dar, după părerea mea, nu vor fi diferențe esențiale în distribuția pe care am văzut-o, adică PSD, în jurul lui 25%, pe locul I, apoi AUR, în jurul lui 20%, PNL și USR, să vedem în ce ordine, iar, dincolo, Șoșoacă nu poate crește foarte mult, probabil că va intra în Parlament, să vedem dacă intră și POT-ul ăla. Un lucru important este că UDMR va intra în Parlament, după afirmațiile domnului Kelemen Hunor, care știe ce spune, și ăsta e un lucru important, că va fi un element de coaliție, eventual, pentru guvernare, UDMR”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Gazetarul se așteaptă la „negocieri extrem de dificile” pentru noul guvern și este de părere că nu se poate face o majoritate pro-europeană fără PSD.
„Situația, deci, în momentul ăsta, cu acest rezultat, nu putem spune decât că nu e rău. Acum nu este rău, dar în continuare lucrurile nu au cum să meargă spre bine. O coaliție de guvernare pro-europeană nu este posibilă fără PSD (…) și va fi aici determinant ce se va întâmpla la prezidențiale, pentru că PSD, dacă va ieși Călin Georgescu Președinte, atunci o să vedem o basculare a PSD și PSD-AUR. Dacă nu, dacă iese doamna Lasconi, atunci negocieri foarte dure vor fi pentru prim-ministru și coaliție. Oricum vor fi negocieri extrem de dificile între PSD și PSD-PNL, UDMR și mai greu cu USR, deci asta ne așteaptă”, a mai spus CTP.
PSD conduce în preferinţele electoratului atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, urmat de AUR, PNL şi USR, ultimele două partide având scoruri aproape egale. Partidul SOS al Dianei Şoşoacă şi POT, formaţiunea care-l susţine pe Călin Georgescu, au depăşit pragul parlamentar, iar UDMR este la limită. SENS şi Forţa Dreptei nu intră în Parlament. Sondajul a fost realizat la ieşirea alegătorilor de la urne, la ora 20.00 şi a fost făcut doar pe teritoriul României, fără a cuprinde şi Diaspora.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News