Skip to content
Politică

CTP, despre schimbarea de atitudine a lui Dăncilă: Are instinct, ca orice psdist

150.uaic.ro

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 declarația „fermă” a premierului Viorica Dăncilă că anul acesta nu se va da OUG pe amnistie și grațiere.

Or, remarcă jurnalistul această „simpla afirmație că nu se dă mâine vine în contradicție cu faceți ceva Guvernul și dați-o a lui Dragnea.”

Cristian Tudor Popescu oferă două explicații pentru atitudinea schimbată a prim-ministrului României.

Prima se referă la postul de premier care o pune în situații de nivel înalt precum întâlnirea comisarul Juncker și alte „soiuri de mărimi europene”,și, ca atare, „începe să se uite altfel în oglindă și s-a gândit: eu chiar sunt premierul Dăncilă.” Toate aceste protocoale „încep să îi creeaze o închipuire despre sine,” în care constă de altfel și forța poporului român.

Însă, există și o a doua explicație, care se apropie mai mult de situația concretă în care se află Dragnea, reflectată în pierderea majorității la Camera Deputaților: „e altceva care se adaugă la închipuirea de sine și anume slăbirea lui Dragnea. Când a trimis-o Dragnea la Palatul Victoria cu te duci și faci, avea o altă poziție, și doamna are instinct ca orice psdist care se respectă: acum simte că Dragnea a pierdut cam mult sânge. De aceea a făcut această declarație, a fost fermă, și-a regăsit verticalitatea. Acum, în luna decembrie, să vedem cum și-o păstrează în funcție de ce se întâmplă cu Dragnea.”

Cristian Tudor Popescu spune în concluzie că construcția pe care stă Dragnea este o „cazemată care se sprijină pe picioare de păianjen.” Aparent n-ar schimba mare lucru pierderea conducerii Camerei Deputaților, însă „disperarea cu care își apără funcția” arată că „știe că din clipa în care a pierdut o bucățică cade toată șandramaua.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *