Skip to content
Politică

CTP dezleagă misterul răzgândelii Ecaterinei Andronescu: de ce a acceptat fotoliul de la Educație

Transilvania Reporter

Acceptarea de către Ecaterina Andronescu a funcţiei de ministru al Educaţiei arată de ce rămâne Liviu Dragnea la putere, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

El a făcut o analiză a mesajelor diferite transmise de Ecaterina Andronescu, de la refuzul de a lua în calcul o asemenea funcţie până la acceptarea ei.

„Ecaterina Andronescu ştie carte, e o profesoară, dar ce a făcut ne arată de ce rămâne Dragnea la putere. Asta ţine de istoria PCR din România, nu din alte ţări.

Andronescu a trimis o scrisoare principială, doctrinară, puternică, cu mesajul. nu se poate, nu mai suport.

Întrebată despre funcţia la Ministerul Educaţiei, spunea: nici nu-mi va propune, nici nu voi accepta.

Şi acum dânsa e propunerea lui Liviu Dragnea la Ministerul Educaţiei.

Asta, pentru că în România, între alb şi negru există întotdeauna o nişă – gri şobolan, unde trăiesc majoritatea covârşitoare. A spus doamna: alb ca zăpada – scrisoarea – şi acum dânsa e propunerea lui Dragnea. După două luni şi ceva.

De unde vine asta? Din istoria PCR. Nu am avut disidenţi autentici de stânga. Toţi cei care l-au contestat pe Ceauşescu voiau să recupereze ceva, le luase Ceauşescu ceva şi voiau înapoi. Nu aveau poziţii de doctrinare autentică.

Credeţi că e vreo persoană acolo capabilă să facă o disidenţă de principii? Oricare dintre ei poate fi cumpărat”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *