Skip to content
Politică

CTP dezvăluie cum fost recrutat de Securitate: Nu mi s-a părut ceva de rău

pressone.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit modul în care Securitatea l-a racolat, în timpul regimului comunist, pentru a fi informator.

Mai precis, într-un editorial semnat pentru Republica, CTP redă conversația cu cel ce a fost desemnat să îl recruteze, căruia i se spunea ”Căpitanul”, conform B1.ro.

”La prima, și cea mai rudimentară, încercare a Securității de recrutare a subsemnatului ca informator, n-am refuzat de la început. „Căpitanul” mi-a spus că ar trebui să îl informez în legătură cu tot ce aud despre acțiuni dușmănoase împotriva Republicii Socialiste România. Asta nu mi s-a părut ceva de rău. Dar aveam încă de pe atunci defectul de a pune întrebări. Când ofițerul m-a anunțat că nu am voie să destăinui nimănui nimic despre relația cu „ei”, l-am întrebat: „Dar la tribunal, unde jur să spun adevărul și numai adevărul, dacă judecătorul m-ar întreba despre colaborarea cu Securitatea Statului, ce-ar trebui să răspund?”. Omul a zâmbit superior: „N-o să te întrebe niciodată, niciun judecător așa ceva”. „Bine”, m-am încăpățânat, „dar să zicem totuși că m-ar întreba, punem cazul, ce fac?”. A ridicat din sprâncene: „Legătura cu noi e mai presus de orice altă instituție” ”, a detaliat Cristian Tudor Popescu.

Mai mult decât atât, jurnalistul a ținut să sublinieze asemănarea dintre aceste anjamente de recrutare cu protocoalele secrete încheiate de SRI cu diferite instiuţii ale statului.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *