Skip to content
Politică

CTP dezvăluie implicațiile din spatele cortinei: Scrisoarea nu arată că PSD va renunța la vechile năravuri

Realitatea

Miercuri, 19 septembrie, a apărut scrisoarea de care PSnews anunțase cu o săptămână în urmă, semnată de Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea și Paul Stănescu, Observăm astfel cum puterea lui Liviu Dragnea atârnă de un fir de ață.

Cristian Tudor Popescu într-o apariție televizată la Digi24 a analizat ce presupune scrisoarea anti-Dragnea. Jurnalistul remarcă mai întâi că Liviu Dragnea a reușit să distrugă PSD pe interior chiar mai mult decât a reușit să o facă fostul premier Adrian Năstase.

„Liviu Dragnea a distrus viața din partid chiar mai mult decât Adrian Năstase, a dorit să obțină puterea absolută. Problemele pe care le are cu justiția, ieșirile lui penibile până la grotesc, cu așa- zișii asasini, cu lovitura de stat, cu aberațiile comise în politica externă – toate îl fac nefolositor în acest moment pentru liderii PSD”, a spus Cristian Tudor Popescu, informează digi24.ro.

Despre scrisoare, CTP relevă că nu presupune vreun semn al unei reforme a Partidului Social Democrat, iar formațiunea politică va continua să procedeze cu aceleași moravuri specifice unui partid totalitar.

„Nu înseamnă renunțarea la vechile năravuri – de a fi un partid-stat, de a lupta împotriva justiției, de a avea o conduită naționalistă excesivă, întărită mult de dl Dragnea, mita pentru populație, clientelismul. Nu văd acestea dispărând. Aceste năravuri ale PSD nu sunt puse pe tapet și nu se pune problema înlăturării lor”, spune jurnalistul.

Pe tema plecării lui Dragnea de pe scaunul de președinte al PSD, Cristian Tudor Popescu reliefează că acesta probabil nu va pleca dându-și demisia, iar tot scopul actualului lider PSD în viața politică este de a produce spectacol indiferent de cât de mare este prejudiciul pe care îl aduce României.

„Cred că dl Drangea, indiferent dacă va fi acum debarcat – debarcat nu are cum să fie, trebuie să își dea demisia. Probail nu și-o va da pentru că nu își dorește să iasă ca prostul din funcție și din viață. Atât, asta e contribuția lui Dragnea la această țară, cu asta va rămâne în istorie, cu această obsesie personală în legătură cu modul mai degrabă spectaculos – indiferent cât de mult rău face, indiferent cât de penibil, de grotesc ajunge, important e să iasă cu zgomot din funcție și din viață. Asta își dorește, spectacol. Îl va obține. Probabil nu o să își dea demisia. Dar viitorul lui pe termen mediu și lung este închis în calitate de condcător al PSD. Și nu degeaba folosesc verbul a închide”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *