Skip to content
Politică

CTP îl desființează pe Tudorel Toader: Se comportă ca un avocat de hoți!

Transilvania Reporter

Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur pe ministrul Justitiei într-o apariție televizată la Digi24, întrucât Tudorel Toader s-a consultat doar cu Dragnea și cu nimeni altcineva pentru a da OUG 92.

„Este un monument al ilogismului ce vedem aici. Va să zică: peste noapte, dl Tudorel Toader și cu dl Dragnea și cu nimeni altcineva, pentru că dl Toader, care ne vorbește tot timpul despre loialitatea relațiilor interinstituționale, nu se consultă cu nimeni când face așa ceva. Pentru această ordonanță nu s-a consultat cu președintele României, nu s-a consultat cu Parlamentul, cu Guvernul, cu CSM, care are aviz consultativ,” a spus jurnalistul, potrivit digi24.ro.

Totodată, CTP l-a pus într-o lumină proastă pe Tudorel Toader pentru că tratează cu „dispreț” avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii privitor la numirea șefei DNA, deși un om care are trecutul profesional pe care ministrul Justiției l-a dobândit, nu ar trebui să facă așa ceva.

„Ce înseamnă consultativ pentru acest ins? Înseamnă să anunțe cu dispreț și cu cinism: nu o să țin seama, puteți să dați ce aviz vreți. Asta înseamnă pentru un om care are printre cele mai înalte titulaturi din justiția românească – este profesor universitar, este ministru al justiției, membru al Comisiei de la Veneția, fost judecător CCR. Și așa tratează acest om CSM, care are un vot consultativ”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Este teribil. Un om cu asemenea responsabilități în justiție se comportă ca un avocat de hoți. Tertipuri. Ce au făcut timp de 30 de ani toți hoții din România? Și-au angajat avocați plătiți gras care să găsească o bortă și să-i scoată sau să facă ei o gaură în lege cu ajutorul Parlamentului și Guvernului. Ăsta este comportamentul ministrului justiției”, a adăugat jurnalistul.

El a criticat și modificarea, prin OUG 92, a vechimii pe care trebuie să o aibă un procuror pentru a activa în DNA, de la 8 la 10 ani.

„Acest lucru s-a făcut în 24 de ore. Ne poate prezenta dl Toader o justificare a celor 2 ani diferență? De ce nu 10? De ce nu la pensie? Abia atunci ar fi procurorul experimentat cu adevărat, da? În prag de pensie, să-i punem atunci!”, a spus el.

1 comentariu la “CTP îl desființează pe Tudorel Toader: Se comportă ca un avocat de hoți!

  1. Este logic Dle Popescu: CSM reprezinta magistratii – T.T. ii reprezinta pe delicventii care l-au uns ministru al(distrugerii) justitiei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *