Skip to content
Politică

CTP îl lasă pe Iohannis fără prea multe variante după demisia lui Ponta. Scenariu dur pentru președinte

Victor Ponta a demisionat, miercuri, din fruntea Guvernului, în urma protestelor din Capitală.

În cadrul unei emisiuni televizate la postul Digi 24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), a susținut că președintele Klaus Iohannis nu are decât o variantă – forțată – de numire a premierului: Cătălin Predoiu.

„Dl. Iohannis ar trebui să-l numească pe Cătălin Predoiu. Cu el a plecat. Împreună cu partidul care l-a propus la Președinție: PNL. A plecat la pachet, ne amintim: Cătălin Predoiu ca premier. Deci, el este obligat, în clipa de față, prin înțelegerea pe care a avut-o cu partidul său, să-l numească pe Cătălin Predoiu”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul recunoaște, însă, că este posibil ca „ecuația politică” să nu permită așa ceva, să nu se ajungă la o formulă acceptată de actuala putere, de către coaliția la putere, pentru ca dl Predoiu să devină premier. Probabil că vor avea loc negocieri foarte complicate, spune Cristian Tudor Popescu.

„Dar aș mai observa ceva. Dacă domnii aceștia rămași la putere, conduși în continuare de dl Dragnea, de dl Oprea, care rămâne președinte al partidului său, de dl Tăriceanu, deci, coaliția la putere, dacă rămâne să conducă ea în continuare, au și spus, domnule, deci a plecat Ponta, noi rămânem și guvernăm în continuare cu alt premier, tot de la noi. Bun! Atunci, cu fiecare săptămână cu care vor mai rămâne la putere, vor mai pierde cinci procente în alegerile de anul viitor. Pe fondul a ceea ce s-a întâmplat acum, o guvernare în continuare a coaliției conduse până ieri de Ponta nu văd cum ar putea să crească sau măcar să rămână constantă în încrederea românilor. Dimpotrivă, n-are decât să scadă. Vor pierde garantat alegerile de anul viitor”, avertizează editorialistul.

El spune că e posibilă o formulă de compromis PSD – PNL așa cum a fost în 2008.

„Ce sper e că orice formulă care ar fi o înșelătorie, o încercare de a înșela oamenii va fi sancționată de cei aflați în stradă”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

 

1 comentariu la “CTP îl lasă pe Iohannis fără prea multe variante după demisia lui Ponta. Scenariu dur pentru președinte

  1. Catalin Predoiu ? A mai fost odata la gurvernare si a picat examenul.OUT CU EL NU MAI ARE MUTRA DE PREMIER.HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *