Skip to content
Politică

CTP îl trage de mânecă pe Iohannis: Are din ce în ce mai des grave probleme de logică!

pressone.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu iese la rampă după declarațiile făcute miercuri de președintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

DETALII AICI: Iohannis, prima ieșire de după revocarea lui Kovesi: voi sprijini poate și mai mult lupta anticorupție

În acest context, Cristian Tudor Popescu susține că președintele trebuia să facă declarațiile de azi de la Bruxelles în legătură cu demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA luni, atunci când a semnat decretul de revocare.

Domnul președinte are din ce în ce mai des grave probleme de logică, înainte de a discuta de caracter și de morală. De ce nu a spus aceste lucruri, pe care le-a exprimat la Bruxelles, la București prin viu grai, în ziua în care a semnat decretul?”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi 24.ro

Totodată, chestionat ce ar fi schimbat dacă făcea aceste declarații în urmă cu două zile, când a semnat decretul, jurnalistul a răspuns că „ar fi schimbat mult”.

„Dacă ar fi spus numai asta, ce a spus acum, însemna mult mai mult. Să spună: Nu am ce face, trebuie să respect hotărârea CCR, dar această demitere este nedreaptă. Este făcută pe baza bunului plac, al cheremului unui singur ins, ministrul justiției, pe baza unui raport jalnic din punct de vedere intelectual și juridic, care nu m-a convins. Așa cum a spus domnul președinte. Activitatea DNA și a domnei Kovesi le consider foarte bune, așa cum am mai spus. CSM s-a exprimat, a dat un aviz negativ cererii de revocare și totuși sunt silit… Nu era vorba de Constituție aici (jurnalistul a făcut referire la o burtieră: „Nu e o opțiune pentru mine să nu respect Constituția”, declarație făcută de Klaus Iohannis azi – n.red.) Această hotărâre a unor oameni, luată la limită, cu poziții separate nu este Constituția. Este neconstituțională și nedreaptă această hotărâre. Trebuia să spună aceste lucruri, după care să spună: Totuși, nu putem să nu respectăm hotărârile Curții, pentru că am putea ajunge la anarhie. Era cu totul altceva decât ce a făcut, fiind absent cu desăvârșire în acea zi”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a adăugat că președintele a vorbit despre acest subiect, după două zile, la summitul NATO de la Bruxelles, pentru că „a avut ce efect a avut atitudinea domniei sale”.

„A văzut reacțiilor celor care l-au votat și încearcă să dreagă busuiocul”, a completat el.

„Asigură dl. Iohannis că va continua lupta anticorupție, că va sprijini lupta anticorupție. Astea sunt vorbe de înălțat zmeul. Ce să facă? Când tocmai le-a demonstrat procurorilor că nu a putut să se opună până la capăt unei cereri cât se poate de nedrepte în legătyură cu unul dintre ei. Și că cel care îi pune și îi scoate pe magistrați este dl. Tudorel Toader și nu președintele. Asta a comunicat magistraților dl. președinte în marele său sprijin pentru lupta anticorupție”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

2 comentarii la “CTP îl trage de mânecă pe Iohannis: Are din ce în ce mai des grave probleme de logică!

  1. cine-i CTP_ul?? de departe pare un acolit turnator al securitatii care plateste tacerea CNSAS si
    tzopaie la comanda (ordin de serviciu pe unitate) Cand te apropii si ascultzi limbajul abject (grobian) te convingi.

  2. am citit articolul dvs. si consider ca Johannis a procedat corect revocand-o pe d-na Kovesi. Anuntul facut prin purtatoarea de cuvant este iarasi un lucru bun!Iar logica presedintelui este fara cusur pentru ca prezinta o pozitie constanta ceea ce in politica noastra se intampla foarte rar! Think big d-nule CTP!!! Nu are rost sa scormonesti in rahat si sa cauti motive de refuz doar de dragul de a oferi gloante coalitiei toxice care ar avea ce trambita una intr-una… Acum gata jucam cu cartile pe masa! Pe de-o parte coalitia + guvern+ ccr iar pe de alta parte presedintele cu cele 6 milioane de voturi. Se poate face un referendum cu urmatoarea intrebare: SUNTETI DE ACORD CU LEGILE JUSTITIEI ADOPTATE IN PARLAMENT…….? DA sau NU! Acum avem dovada concreta, avem legile, vedem monstruozitatea lor asa ca putem lucra cu materialul clientului si putem sa initiem un referendum in care sa supunem la vot popular ceea ce a hotarat Parlamentul. Daca aceste legi sunt respinse prin referendum (ccr valideaza rezultatul referendumului- deci tot materialul clientului) atunci conform articolului 2 din Constitutia Romaniei putem sa trimitem acasa coalitia din franzela pentru ca nu exprima o majoritate si au mintit la alegeri si ajungem catinel la alegeri anticipate. Iritarea psd-istilor vis-a-vis de anuntul facut de d-na purtatoare de cuvant demonstreaza acest lucru. Asa ca nu ti perde dupa rosu vine verde!!!! Pana acum vorbeam vorbe, concret nu era nimic. Acum simtim si vedem cu ochii nostrii ce a putut Parlamentul sa adopte si cred ca ne putem decide cum sa votam la un referendum…. Si uite asa dispare psd -ul impreuna cu satelitul sau alde de pe scena politica…. Devin nefrecventabili!! Dvs nu stiti cum s-a luptat aproape de unul singur la Sibiu la primarie cu un psd majoritar in primul sau mandat de a facut din acest partid un partid de buzunar in acest oras. Asa va pati si in tara!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *