Skip to content
Societate

CTP, mesaj dur pentru naționala de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei

pressone.ro

România a pierdut categoric al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Pentru „tricolori”, urmează duelul de joi cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a lansat critici dure la adresa tricolorilor lui Mirel Rădoi:

O ciurdă speriată, vopsită în tricolor. Chiar dacă mi-am pus ceva speranțe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: așa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârnește mila.

Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri. Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare. Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputință înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar.

Nu înțeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă și lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor”, a scris CTP pe Facebook.

România a jucat în „10” timp de 45 de minute, după ce debutantul Ion Gheorghe a încasat al doilea galben cu puțin timp înainte de pauză.

Au marcat: a.g. M. Marin ’27, Dong-Gyeong Lee ’59, Kang-In Lee ’85, ’90. Ion Gheorghe a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 45 și a fost eliminat..

Marius Marin și-a introdus mingea în proprie poartă în prima repriză (’27), pentru ca cea de-a doua reușită a sud-coreenilor să vină tot în urma unei devieri (’59).

Golul trei al sud-coreenilor, venit în ultimele minute, ca urmare a penalty-ului comis de Ricardo Grigore, a completat o zi pe care tinerii fotbaliști ai lui Rădoi trebuie s-o uite cât mai repede, însă coșmarul a luat sfârșit abia în minutul 90, când Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, a făcut „dubla”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *