Skip to content
Politică

CTP pune la zid Guvernul Grindeanu: Nucleul mafiot va lovi prin altă parte!

jurnalul.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-un editorial publicat pe Republica  critică amendamentele controversate propuse de social-democratul Șerban Nicolae privind legea grațierii, prin care proiectul adoptat de Guvernul Grindeanu va fi modificat, astfel beneficiind de grațiere și cei condamnați pentru fapte de corupție, inclusiv luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

„Așa cum n-am încetat să scriu și să spun, când demonstrațiile de protest au scăzut în intensitate, nucleul mafiot al PSD va lovi prin altă parte. S-a întâmplat chiar mai repede decât credeam. Cu OUG 13 și Iordache s-a încercat prin Guvern, acum multigușatul senator Ș. Nicolae o plesnește de masă și mai tare în Parlament: toți corupții, mitarnicii, abuzierii în serviciu, traficanții de influență sunt de fapt nevinovați, sunt niște oameni minunați, care dorm câte trei în pat în condiții de igrasie din cauza călăilor DNA. Ei trebuie grațiați, chiar și cei cu pedepse de 10 ani închisoare, iar în locul lor trebuie băgați procurorii și judecătorii care i-au condamnat – partea a doua a frazei Ș. Nicolae n-a rostit-o încă, dar îi țâșnește prin toți porii”, notează Cristian Tudor Popescu în Republica.

Totodată, jurnalistul aduce în discuție și deciziile Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu despre care susține că „îi mitraliază cu bani pe bugetari ca foc de acoperire pentru comandoul antiJustiție condus de Ș. Nicolae”.

„Mai vine și un raport al Departamentului de Stat al lui Trump, în care se spune că lui Olguței Vasilescu și Alinei Bica li s-a refuzat un proces corect, mențiune exploatată la maximum de gurile de canal ale coaliției la putere – unde mai pui că OTV e pe punctul de a fi redeschis, dacă nu era de ajuns…”, mai notează jurnalistul.

„Ne găsim, stimați Republicani, în situația pe care o presimt de mult, dar m-am abținut cât am putut s-o rostesc: soarta DNA, soarta Justiției, a noastră, a tuturor celor care ne încăpățânăm să vrem a trăi drept și demn, fără să părăsim România atacată de găina-șarpe Românica, o va hotărî nu Parlamentul, nu Guvernul, nu Președintele, ci înfruntarea dintre Stradă și Ăștia”, încheie Cristian Tudor Popescu editorialul din Republica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *