Skip to content
Sport

CTP pune verdictul, după eliminarea Simonei Halep de la Turneul Campioanelor

adevarul.ro

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, fan înfocat al Simonei Halep, a comentat, vineri seară, eliminarea de la Turneul Campioanelor a celei mai importante tenismene din istoria României. Simona a fost învinsă de către Karolina Pliskova (#2 WTA), în trei seturi, și părăsește WTA Finals Shenzen mai repede decât am fi sperat, potrivit b1.ro.

„Meciul l-a câștigat Pliskova, nu l-a pierdut Simona. Pliskova și-a asumat. Acest meci a fost decis de serviciu. Primul serviciu care-ți intră tot timpul înseamnă multe ”free points”, puncte pe care le câștigi fără prea mult efort, ceea ce-ți permite să economisești energie. Pliskova a câștigat multe puncte cu winnere.

Punctele Simonei sunt câștigate cu un consum mare de energie și prin greșeala forțată a adversarului și nu prin winnere. Simona a servit clar mai slab decât Pliskova, în special pe serviciul doi a pierdut multe puncte. Finalmente, Simona a pierdut acest meci din punct de vedere fizic, dar psihic nu l-a pierdut”, a explicat Cristian Tudor Popescu, potrivit digisport.ro.

Cu toate acestea, gazetarul a scos în lumină intervențiile tehnicianului australian Darren Cahill, pe care le-a comparat cu niște „injecții”.

„Eu aș spune că dacă ar fi câștigat acest meci, Simona, atunci ar fi fost victoria dublului mixt Halep – Cahill. A avut niște intervenții pe care le-aș compara cu niște injecții, în special prima.

I-a spus două lucruri esențiale, în primul rând i-a spus să se retragă pentru că juca un joc care-i convenea Pliskovei. Darren i-a spus un lucru esențial. Când nu-ți merge jocul există o tendință subconștientă că te grăbești și atunci Darren i-a spus să încetinească.

În setul doi, Pliskova a căzut într-o capcană psihică. După ce câștigi primul set cu 6-0 în subconștient apare o preisune că trebuie să joci la același nivel și set-ul doi. Pliskova a pierdut pentru că a crezut că va câștiga la fel și set-ul doi.

Setul trei a fost vorba de un deficit de energie fizică, nu psihică. Simona a luptat până la ultima minge, din punct de vedere psihic. Însă se vede că nu este la parametri ei. Uităm faptul că ea vine după o întrerupere considerabilă. Simona nu are ce să-și reproșeze”, a subliniat Cahill, potrivit digisport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *