Skip to content
Societate

Cu 3 zile înainte de termenul limită pentru depunerea declarației unice, site-ul ANAF a picat. Nedeclararea veniturilor se sancționează cu amendă de până la 1.000 de lei

UPDATE 15.55 Site-ul a revenit online. 

Mai sunt trei zile până pe 31 iulie, ultima zi pentru depunerea declarației unice, dar și pentru plata impozitelor datorate pentru veniturile încasate în timpul anului 2018.

Declarația unică se poate depune și on-line, dar luni, 29 iulie, site-ul ANAF era imposibil de accesat. Nedeclararea veniturilor se sancționează cu amendă contravențională de aprox. 500 – 1,000 lei, iar după termenul legal încep să se calculeze accesorii.

Trebuie să depună declarația unică persoanele care au obținut venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, precum și din piscicultură și silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar.  Excepție fac veniturile pentru care impozitul reținut la sursă, în România, este impozit final: dobânzi, dividende.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *