Cu cât ar rămâne în mână românii după creșterea salariului minim de la 1 iulie

Marius Budai
Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Salariul minim pe economie ar urma să crească, de la 1 iulie, la 3700 de lei. Asta înseamnă că românii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar la sfârșit de lună.

Întâlnire decisivă în Guvernul României pentru salariile și pensiile românilor.

În acest moment, Guvernul vine cu o propunere care ar urma să îi avantajeze pe salariații români.

În primul rând, guvernanții vin cu propunerea ca salariul minim pe economie să crească de la 1 iulie 2024 la 3700 de lei. Asta înseamnă un salariu minim net care ar urma să crească cu 138 de lei. Cu alte cuvinte românii ar putea primi în mână 2217 lei.

Reprezentanții mediului de afaceri vin și spun însă că nu vor o creștere atât de mare de la 1 iulie 2024 și vor o creștere mai mică, de până la 3500 de lei, începând cu 1 septembrie 2024. Asta înseamnă o creștere de doar 28 de lei la salariul net. În acest caz, românii plătiți cu salariul minim pe economie ar încasa doar 2107 lei în mână.

Marius Budăi a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN ce înseamnă această majorare.

”Este, de fapt, implementarea salariului minim european în România.

Acesta sume au fost avansate încă de anul trecut. Nu luăm o decizie de pe o zi pe alta. Dar este un principiu cu care Marcel Ciolacu a venit, ca de la 1 ianuarie 2025, să nu câștige nimeni sub 500 de euro net.

Toate aceste elemente trebuie puse într-un context. Directiva este aprobată, trebuie să o transformăm în lege, principiile sunt foarte clare. Ideea de bază este să nu dezechilibrăm, dar trebuie să aibă și oamenii cu ce trăi”, a spus Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL