Cu cât ar rămâne în mână românii după creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Salariul minim pe economie urmează să fie majorat la 3700 de lei începând cu 1 iulie, ceea ce va conduce la o creștere a veniturilor disponibile pentru români la sfârșitul fiecărei luni.

Guvernul României se află într-o etapă crucială referitoare la ajustarea salariilor și pensiilor.

În prezent, Guvernul propune o măsură menită să beneficieze angajații din România.

În primul rând, guvernanții propun o creștere a salariului minim pe economie la 3700 de lei începând cu 1 iulie 2024. Aceasta va rezulta într-un salariu minim net crescut cu 138 de lei, aducând în mână un total de 2217 lei pentru angajați.

Cu toate acestea, reprezentanții mediului de afaceri exprimă rezerve cu privire la o creștere atât de semnificativă, preferând o majorare mai modestă, până la 3500 de lei, începând cu 1 septembrie 2024. Această alternativă ar conduce la o creștere de doar 28 de lei la salariul net, rezultând într-un total de 2107 lei pentru angajații cu salariul minim.

Marius Budăi a detaliat într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN semnificația acestei majorări.

„Este, practic, implementarea salariului minim european în România. Aceste sume au fost planificate încă din anul trecut. Decizia nu este una luată peste noapte, ci este un principiu susținut de Marcel Ciolacu, care propune ca de la 1 ianuarie 2025 nimeni să nu primească un salariu sub 500 de euro net.

Toate aceste aspecte trebuie analizate într-un context mai amplu. Directiva este deja aprobată, iar acum trebuie transpusă în legislație. Principiile sunt foarte clare. Ideea de bază este de a menține un echilibru, dar în același timp de a asigura o viață decentă pentru oameni”, a declarat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL