Cu cât crește pensia, la recalculare, după 35 de ani lucrați. Diferențele dintre pensionari pot fi de sute de lei

sursa: X

Deja începem să ne apropiem cu pași repezi de luna septembrie, în care urmează să se finalizeze recalcularea pensiilor, iar românii se vor putea bucura de prima lor pensie mărită. Iar pentru cei care au muncit vreme de 35 de ani, creșterile de care se vor bucura din toamnă ar trebui să fie unele semnificative. 

Luna septembrie va veni cu pensii mai mari pentru români, iar 3.5 milioane de oameni ar trebui să beneficieze de pensii crescute, în medie, cu 40%. Cu toate acestea, trebuie menționat și faptul că 1.4 milioane de pensionari vor rămâne cu exact aceeași pensie pe care o au acum, chiar și după recalcularea din toamnă.

În luna august, între 15 și 31, pensionarii urmează să primească prin poștă adeverințele, după ce Casa de Pensii a amânat de 3 ori livrarea acestora. Astfel, la finalul lunii următoare, chiar dacă este mai târziu decât se dorea inițial, pensionarii vor ști cu precizie ce pensie urmează să primească din această toamnă.

Cu toate acestea, chiar dacă există pensionari care au muncit același număr de ani, creșterea de care se vor bucura poate fi diferită.

Mai precis, un pensionar care a muncit 35 de ani, care are un punctaj de 1.05, se bucură astăzi de o pensie de 2.150 de lei. Astfel, dacă pensionarul va avea un număr total de puncte de 30,25, acest lucru înseamnă că, din septembrie, el va avea o pensie netă de 2.450 de lei.

Cu toate acestea, un pensionar care a ieșit la pensie în 2009 și care are acum o pensie de 2.050 de lei, va avea mai multe puncte de contribuitivitate, mai precis, 36. La acestea se vor adăuga și punctele bonus, la fel ca cele din cazul precedent, iar în total se va ajunge la 42,25 de puncte.

Astfel, acest pensionar va urma să aibă o pensie netă în valoare de 3.282 de lei, adică o creștere de 1.230 de lei. Acest lucru se datorează faptului că unii pensionari au contribuit mai mult, chiar dacă au muncit același număr de ani. Mai precis, cei care au avut salarii mai mari vor avea și pensii mai mari.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: