Cu cât se va scumpi energia electrică la clienții casnici după re-liberalizarea pieței din primăvara viitoare

Sursa foto: pixabay

PPC, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică pentru populație, cu circa 3 milioane de clienți casnici, este primul furnizor mare care a lansat o ofertă concurențială care se întinde și după 1 aprilie 2025, moment la care piața de energie electrică va fi re-liberalizată.

Astfel, PPC are, până la finalul acestei luni, o ofertă în care prețul energiei active, fără tarife de rețea și taxe, care sunt reglementate de stat și unde compania nu poate intrerveni, este de 0,667 lei/kWh, cu tarif de injecție în rețea inclus. Oferta este valabilă până la finalul acestei luni, iar prețul este fix, pentru o perioadă contractuală de un an. Desigur că, până la 31 martie 2025, prețurile finale plătite sunt cele plafonate, de 0,68 lei/kWh, 0,80 le1/kWh, respectiv 1,3 lei/kWh, în funcție de consumul lunar, iar după 1 aprilie se va aplica prețul de 0,667 lei plus tarife și taxe.

Din datele noastre, este pentru prima dată când un furnizor mare vine cu o ofertă de preț fix care este valabil și după momentul re-liberalizării pieței.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: