Skip to content
Politică

Cu ce aeronavă s-ar putea deplasa demnitarii români?

Premierul Victor Ponta a anunțat că Președinția și Guvernul se pregătesc pentru achiziționarea unei aeronave destinate zborurilor speciale. Primul pas a fost crearea unei comisii care se va ocupa de negocierea cu Tarom.

Potrivit premierului, din comisie face parte un reprezentant al Guvernului și unul al Președinției, care vor avea sarcina de a negocia preluarea unei aeronave cu operatorul Tarom.

Aeronova va fi folosită în deplasările în strainatate de președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, dar și președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților.

O propunere există deja din partea Tarom. Este vorba despre un avion de tip Airbus A310, în valoare de 2-3 milioane de euro, însa pentru a ajunge la standardele necesare pentru a transporta înalți demnitari, se vor mai cheltui alte 2-3 milioane de euro, arată b1.ro.

Avionul poate avea la bord peste 200 de pasageri şi va putea fi folosit de înalţii demnitari pentru zboruri chiar şi de 12 ore.

„Acest avion este un avion intercontinental, în Tarom a intrat in 1992 şi acest avion este făcut să zboare numai pe curse lungi, peste 6-7 ore”,a spus șeful secției Tarom.

Sursa foto: rnews.ro_2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *