Skip to content
Politică

Cu ce aşteptări merge Grindeanu la Iohannis: Nu sunt de capul meu!

radioresita.ro

Citiţi, în cele ce urmează, cu ce aşteptări merge Sorin Grindeanu la preşedintele Klaus Iohannis, în situaţia în care acesta va accepta ca PSD-istul să fie numit premier.

Declaraţiile au fost făcute miercuri seară la Antena 3, unde preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean Timiş s-a declarat „pregătit pentru orice scenariu”.

„Eu sunt pregătit pentru orice scenariu. Nu sunt de capul meu. Eu privesc cu foarte mare responsabilitate acest vot pe care mi l-au dat azi colegii mei şi mai mult decât atât: votul cetăţenilor, al celor care ne-au dus să câştigăm în mod detaşat alegerile. Nu vreau să fac aprecieri în seara asta vizavi de ce va face domnul preşedinte”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat cum va arăta structura guvernului pe care l-ar putea conduce, Sorin Grindeanu a dat un răspuns evaziv.

„Eu sunt bănăţean şi îmi place să merg încet. Haideţi să vedem ce se va întâmpla mâine, cum vor arăta lucrurile mâine şi, în mod sigur, consultându-mă cu coaliţia care mă susţine în Parlament, vom transmite aceste lucruri. Eu cred că e normal să aşteptăm decizia preşedintelui”, a zis fostul ministru al Comunicaţiilor.

În continuare, Sorin Grindeanu a vorbit în termeni elogioşi despre cealaltă propunere a PSD, Sevil Shhaideh.

„Calendarul e extrem de scurt până la sfârşitul anului. Extrem de scurt, având în vedere sfârşitul anului, zilele libere… O să mă consult cu coaliţia, cu preşedinţii celor două camere şi o să stabilim acest calendar. Noi ne-am fi dorit (şi aici nu vorbesc de mine), noi ne-am fi dorit să facem lucrul ăsta în urmă cu o săptămână, când a fost desemnată doamna Sevil Shhaideh. Să ştiţi că eu am fost unul dintre cei mai bucuroşi oameni când domnul preşedinte Dragnea a nominalizat-o. Am colaborat extrem de bine în Guvern cu doamna Sevil Shhaideh. M-aş fi bucurat s-ajungă prim-ministru”, a arătat şeful CJ Timiş.

Alt răspuns evaziv a fost oferit de către Grindeanu la întrebarea dacă Shhaideh va ocupa o funcţie în eventualul cabinet pe care îl va conduce.

„E greu de spus. V-am spus: sunt bănăţean, vreau să luăm lucrurile pas cu pas, dar în mod sigur pot să vă spun c-ar fi făcut faţă cu brio la funcţia de prim-ministru. Vă repet: am colaborat mai mult de jumate de an amândoi pe postul de ministru şi – sigur – o ştiam dinainte, de când ocupa funcţia de secretar de stat. Dacă ne-am fi ţinut de acel calendar din urmă cu o săptămână, probabil că am fi reuşit să facem lucrurile foarte repede”, a încheiat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *