Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Cu ce candidați vin PNL, USR-PLUS și PMP pentru primăriile din București. Negocierile pentru o alianță s-au împotmolit

B1

Negocierile dintre PNL, USR-PLUS și PMP bat pasul pe loc, cu doar o lună înaintea intrării oficiale în linie dreaptă pentru alegerile locale. Cei de la USR-PLUS cer trei primării de sector, iar PMP una, astfel că PNL-ului i-ar mai rămâne doar două primării de sector și Primăria Capitalei, lucru cu care liberalii nu sunt de acord. De altfel, invitat în studioul Puterea Știrilor, Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a criticat faptul că USR-PLUS și-a anunțat candidații de sectoare înainte ca negocierile cu PNL și PMP să se încheie.

De cealaltă parte, anumiți candidați ai liberalilor, precum Dan Cristian Popescu sau Dan Croitoru, nu sunt agreați de celelalte partide, invocându-se probleme de integritate. De asemenea, o altă candidatură de care Alianța nu vrea să audă este cea a lui Mihail Neamțu la Primăria Sectorului 3, din partea PMP.

Candidații cu care PNL, USR-PLUS și PMP au venit la masa negocierilor:

PNL

Sectorul 1 – Tănase Stamule
Sectorul 2 – Dan Cristian Popescu
Sectorul 3 – Antonel Tănase / Violeta Vijulie
Sectorul 4 – Horia Grigorescu
Sectorul 5 – Dan Croitoru
Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (candidatură agreată de toate partidele)

PMP

Sectorul 1 – Ioana Constantin
Sectorul 2 – Robert Turcescu
Sectorul 3 – Mihail Neamțu
Sectorul 4 – Ștefănel Marin
Sectorul 5 – Lucian Iliescu
Sectorul 6 – Ștefan Florescu

USR-PLUS

Sectorul 1 – Clotilde Armand
Sectorul 2 – Radu Mihaiu
Sectorul 3 – Ana Ciceală
Sectorul 4 – Simona Spătaru
Sectorul 5 – Alexandru Dimitriu
Sectorul 6 – Alexandru Gâdiuță

18 august, ultima zi de depunere a candidaturilor

Campania electorală va începe în 28 august, Biroul Electoral Central va fi constituit în 2 august, iar candidaturile se pot depune până la data de 18 august, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după ce Senatul a stabilit ca alagerile locale să aibă loc în 27 septembrie. Conform sursei citate, birourile electorale de circumscripţie vor fi constituite la data de 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile.

Potrivit prevederilor art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul alianţelor electorale, propunerile de candidaţi se fac în scris, în două exemplare originale şi două copii, sub semnătura conducerii organizaţiilor judeţene ale acestora şi pe baza listei susţinătorilor, listele cu propuneri de candidaţi trebuind semnate şi de conducerile judeţene ale fiecărui partid politic din alianţă. Dacă alianţele electorale se constituie la nivel comunal, orăşenesc, municipal sau de sector al municipiului Bucureşti, listele se semnează de conducerea alianţei şi se contrasemnează de conducerea fiecărei organizaţii locale din coaliţie.

Referitor la listele de susţinători şi numărul de semnături necesare depunerii candidaturilor la alegerile locale din acest an, reamintim că, prin derogare de la prevederile Legii nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 3 din Legea nr. 84/2020 reduce la jumătate numărul minim al susţinătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor, art. 4 reglementând că pentru candidaturile la consiliul local şi funcţia de primar din aceeaşi circumscripţie electorală, respectiv pentru candidaturile la consiliul judeţean şi preşedintele consiliului judeţean din aceeaşi circumscripţie electorală, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor prezenta câte o singură listă de susţinători.

Perioada de depunere a candidaturilor urmează să se încheie la data de 18 august 2020, birourile electorale de circumscripţie urmând să constate rămânerea definitivă a acestora la data de 24 august

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *