Skip to content
Politică

Cu ce se laudă ANI în raportul pe 2014

Agentia Națională de Integritate a trimis Parlamentului raportul de activitate pentru anul 2014.

Potrivit documentului, ANI se laudă cu aproape 300 de cazuri de incompatibilitate, 160 de conflicte de interese, dar şi cu deplasări la Paris si Cairo.

Agentia Naţională de Integritate lucrează la peste 3 000 de dosare. Asta înseamnă că fiecare angajat al instituţiei are aproximativ 90 de dosare, potrivit documentului.

În același timp, ANI se laudă cu cinci decizii definitive de confiscare a averii nejustificate, fiind recuperaţi peste un milion de euro.

Din 2008 până în prezent, ANI a pierdut în instanţă 53 de decizii de incompatibilitate, dintre care cele mai mediatizate au fost cazurile lui Klaus Iohannis, Mircea Diaconu şi Eduard Hellvig, potrivit Antena 3.

Până la sfârşitul anului 2014, ANI a trimis la închisoare 1 senator şi un primar. Aceştia au primit însă o pedeapsă cu suspendare.

În cele 54 de pagini trimise parlamentului, au fost înşirate şi cele 19 deplasări externe ale şefilor instituţiei, printre care cele de la Paris, Cairo şi Beijing.

Nu în ultimul rând, a fost prezentată şi monitorizarea posturilor TV care s-au referit la activitatea ANI. Din cele peste 14 000 de materiale difuzate, marea majoritate au fost neutre, în timp ce 215 au criticat activitatea agenţiei şi doar în două materiale activitatea acesteia a fost lăudată, potrivit Antena 3.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *