Skip to content
Politică

Cu ce se laudă Grațiela Gavrilescu la 6 luni de mandat. Promisiune de zeci de milioane

maramedia.ro

Vedeți mai jos cu ce se laudă Grațiela Gavrilescu la 6 luni de mandat în calitate de ministru al Mediului și ce promisiune de zeci de milioane a făcut.

Guvernantul enumeră printre realizări adoptarea Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor, prin care „i se dă deşeului valoare”, precum şi interzicerea pungilor de plastic care erau o sursă importantă de poluare. Demnitarul promite şi lansarea, cât de curând, a programului Rabla pentru electrocasnice, care va avea un buget de 20 de milioane de lei şi prin care vor fi achiziţionarea de electrocasnice noi în schimbul celor vechi, relatează News.ro.

Printre realizările Ministerului Mediului, Graţiela Gavrilescu a enumerat interzicerea pungilor subţiri de plastic şi oferirea unei cote de intervenţii pentru urs, vicepreședintele ALDE menţionând totodată economia circulară impusă de Parlamentul European, îndepărtarea tuturor produselor de unică folosinţă şi elaborarea unui proiect pentru românii care locuiesc în zone fără curent electric.

„Vom lansa în maximum o lună şi jumătate ghidul de finanţare pentru ca românii care trăiesc în sate sau în locuri în care nu au curent electric să poată obţine finanţare de la Fondul de Mediu pentru celule fotovoltaice pentru a avea curent, căldură şi apă caldă. Vor beneficia de acest proiect 26.000 de gospodării”, a mai spus ministrul.

Gavrilescu a vorbit şi despre proiectele care vor fi lansate în perioada următoare, cum ar fi realizarea unui fond de 90 de milioane de euro pe care îl pot accesa municipiile reşedinţă de judeţ pentru instalarea de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice, precum şi aplicarea pentru fonduri europene pentru reaşezarea staţiilor de monitorizare a calităţii aerului, astfel încât să fie legate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *