Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cu ce sechele rămân pacienții în urma infectării cu coronavirus. Dr. Adrian Marinescu: Sunt pacienți care au avut nevoie de aparat de oxigen acasă

Invitat la „Puterea Știrilor”, medicul infecționist Adrian Marinescu din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat că există pacienți infectați cu coronavirus care au rămas cu sechele grave după boală.

„E un procent destul de mic. Ce care au avut forme severe, în general cei care au fost la terapie intensivă, și care au avut niște complicații pulmonare importante au rămas cu sechele. E foarte greu de spus dacă rămân permanent sau nu, pentru că ei nu au fost urmăriți o perioadă suficient de lungă că să realizăm lucrul acesta. Sunt pacienți care au plecat cu necesar de oxigen și au avut nevoie de aparat acasă, au plecat într-o stare bună, dar nu aveau lucrurile în normalitate la nivelul funcției pulmonare.

Se știe că în formele severe de infecție cu SARS-COV-2 există riscul acestor sechele care pot să rămână o perioadă lungă de timp„, a spus medicul, la ”Puterea Știrilor”.

Până luni, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, fiind înregistrate 269 noi cazuri de îmbolnăvire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *