Skip to content
Politică

Cu ce ţară vrea România să strângă legăturile. Mutarea de ultimă oră a unui demnitar

Cu ce ţară vrea România să strângă legăturile. Mutarea de ultimă oră făcută de un demnitar al statului român.

Secretarul de stat pentru comerţ exterior în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului,  Florin Vodiţă,  a primit,  marţi, o delegaţie din Vietnam, cu care a discutat despre îmbunătăţirea relaţiilor economice bilaterale, potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro.

„Părţile au evaluat stadiul relaţiilor economice bilaterale şi au avut un schimb de opinii privind dezvoltarea acestora în continuare, în contextul în care Republica Socialistă Vietnam a finalizat negocierile cu Uniunea Europeană pentru semnarea unui Acord de Comerţ Liber.

S-a apreciat că nivelul actual al schimburilor de mărfuri nu corespunde potenţialului actual al celor două economii, impunându-se eforturi, de ambele părţi, pentru intensificarea contactelor directe între comunităţile de afaceri română şi vietnameză”, se mai arată în comunicat.

Domeniile vizate pentru colaborarea dintre România şi Vietnam sunt cel petrolier, minier, energetic, de infrastructură, industrie uşoară şi alimentară, turism etc.

„Partenerii de dialog au convenit ca, în perioada următoare, părţile să pregătească teme concrete , care să fie abordate cu prilejul viitoarei sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale de cooperare economică, preconizată a avea loc la finele trimestrului I 2016, la Hanoi.

În vederea identificării unor oportunităţi concrete de afaceri, se  preconizează deplasarea în Vietnam, cu ocazia lucrărilor Comisiei mixte, a unei misiuni economice române care să participe  la un Forum de afaceri organizat în colaborare cu partea vietnameză”, punctează documentul citat.

Delegaţia vietnameză a fost condusă de Ho Thi Kim Thoa (adjunct al ministrului industriei şi comerţului de la Hanoi). La întâlnire a participat şi ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam la Bucureşti, Excelenţa Sa Tran Xuan Thui.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *