CU CINE VREA PSD SĂ VINĂ ÎN GUVERNUL CIOLACU

FACEBOOK/MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, marţi, partidele parlamentare la consultări, în vederea desemnării noului premier. Toată lumea se aşteaptă ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fie cel desemnat. După consultările de la Cotroceni, conducerile PSD și PNL se reunesc pentru a finaliza listele cu numele viitorilor miniștri.

Echipele lărgite de negociere ale PSD și PNL s-au întâlnit luni seară într-o ședință a Coaliție la Guvern fără UDMR. În timpul discuțiilor liberalii și social-democrații au rămas pe poziții. Liderii PNL nu au părut dispuși să renunțe la ministerul Dezvoltării în ciuda ultimatului dat de Kelemen Hunor.

Social-democrații au pasat responsabilitatea liberalilor, chiar dacă la nivel declarativ Marcel Ciolacu susținea că PSD dorește ca UDMR să rămână la guvernare. După două ore de discuții în care s-a pus pe masă și programul de guvernare, liderii PSD și PNL au convenit să continue discuțiile aplicat după consultările de marți de la Cotroceni unde UDMR va discuta cu Klaus Iohannis separat de social-democrați și liberali.

Potrivit unor surse politice, guvernul Ciolacu va avea 18 ministere, și nu 20 câte sunt în prezent. Ministerul Turismului și Sportului și Ministerul Antreprenoriatului vor fi transformate în Agenții.

Ce social-democrați ar urma să facă parte din Guvernul Ciolacu:

vicepremier Marian Neacșu

Transporturi Sorin Grindeanu

Fonduri Europene – Adrian Câciu

Muncă Marius Budăi

Sănătate Alexandru Rafila

Apărare – Angel Tîlvăr

Digitalizare – Ivan Bogdan Gruia (deputat)

Agricultură – Florin Barbu (deputat, apropiat Paul Stănescu)

Familie – Gabriela Firea

Economie – Radu Oprea

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: