Skip to content
Politică

Cu cine vrea USR să ia primăra Cluj de la Emil Boc: Un tânăr anonim de 23 de ani, fost angajat la un site care vinde becuri

Inquam Photos / Octav Ganea

USR Cluj Napoca, organizație de bază a partidului condus de Cătălin Drulă, și-a ales un nou președinte. Eden Yasin Ibraim (23 de ani) va conduce filiala de la Cluj a partidului și va fi, cel mai probabil, candidatul USR pentru funcția de primar al Clujului, potrivit strictsecret.ro. El trebuie să ducă lupta politică cu Emil Boc, un politician experimentat, primar al Clujului de patru mandate și fost premier al României.

Alegerea lui Eden Yasin Ibraim ca președinte al organizației USR Cluj Napoca constituie o reală surpriză pentru clujeni, în condițiile în care este complet necunoscut pe scena politică locală.

La alegerile de duminică de la USR Cluj Napoca au participat doar 81 de membrii de partid cu drept de vot, dintr-un total de peste 700, Eden Yasin Ibraim obținând 42 de voturi.

Eden Yasin Ibraim este student la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. În cv-ul său se arată că a lucrat la un site care comercializează becuri, apoi a fost pedagog la o școală unde se ocupa de pregătirea elevilor în sistemul afterschool. A mai lucrat două luni la o firmă de IT.

Pe linie politică, Eden Yasin Ibraim a activat la USR Constanța, iar mai apoi a lucrat pentru o perioadă la cabinetul deputatului USR Viorel Băltărețu. Se mai știe faptul că în 2021 a fost ales ca membru în Biroul Politic al USR Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *