Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cu drumurile curate! Lucian Mîndruță: Oamenii care aruncă gunoiul pe câmp nu sunt educabili, pot fi dresați doar cu biciul

PS News

Prezent la „Puterea Știrilor”, jurnalistul Lucian Mîndruță a declarat că drumurile județene dintre satele României au ajuns gropi de gunoi, iar această situație l-a determinat să demaraze campania „Cu drumurile curate”.

„Mă antrenez cu bicicleta pe drumurile din jurul Bucureștiului. Merg în România câteva mii de km pe an și văd ce e pe marginea drumului. Voi nu vedeți, că mergeți cu 90km/h pe drumurile astea județene, dar când mergi cu 20 km/h se văd toți sacii, toate PET-urile, toate cutiile, paharele de cafea de la benzinării. Nu le mai suport!”, a declarat Lucian Mândruță.

" "

Pe site-ul campaniei de conștientizare, jurnalistul atrage atenția că nu crede nici în autorități, nici în comisii, nici în campanii, ci doar în puterea unei comunități.

„Am zis în primă fază, hai să văd care sunt drumurile cu mari probleme. Am făcut un film pe care îl puteți vedea, cu 5-6 opriri pe drumul dintre Tunari și Băneasa, la N-E de București. Sunt locuri în care am văzut gropi de gunoi neamenajate, la care vin oamenii cu camionul, sau situații în care aruncă pe marginea drumului sacii de gunoi menajer. E clar că oamenii ăia nu au abonament la gunoi. Apoi, sunt locuri în care oamenii își fac curat în mașină, cum ar fi trecerea la nivel cu calea ferată. Când se pune bariera, ce face omul în mașină? Gospodarul aruncă afară ce îi prisosește. Este o lume întreagă a nesimțirii românești rurale, că cei care aruncă pungile alea sunt oamenii care locuiesc în comunele limitrofe Bucureștiului, nu oamenii de la oraș, unde lumea e obligată să își ia abonament. Teoretic și ei sunt obligați, dar nu plătesc, ci strâng gunoaiele și le aruncă pe câmp. (…) Cât respect mai pot să mai am eu față de această parte a poporului meu? ”, se întreabă Lucian Mîndruță.

Deși campania a demarat de puțin timp, jurnalistul spune că e mulțumit de feed-back, deoarece a primit zeci de mesaje cu locații, poze, locații geografice primite pe emailul oficial, [email protected].

„Eu sunt singur acum în campanie, dar sper să se alăture și colegii mei din trustul RCS-RDS, și ca voluntari, dar și cu transmiterea mesajului. Apoi sper să se alăture și oamenii din exterior, pentru că am nevoie de voluntari pentru secretariat, pentru a organiza niște comitete regionale (Muntenia, Transilvania și Moldova), care să se ocupe de ce am de gând să fac mai departe. (…) Oamenii care aruncă gunoiul pe câmp nu sunt educabili, un astfel de gest nu cred că te mai lasă să speri, ci pot fi doar dresați, cu biciul, trebuie amendați, trebuie urmăriți. Nu știu care e legea, dar în mod evident nu funcționează. Așa cum arată drumurile României, ar trebui Garda de mediu să se ocupe cu altceva, grădinărit, nu știu, cu mediul nu am remarcat să se ocupe, sau cu poluarea în orașe, nu îi urmăresc pe ăia care aruncă gunoaie în natură, nu știu cu ce se ocupă. Nu mă interesează să mi se alăture niciun politician, nici să colaborăm cu primăriile, nu le cerem voie să strângem gunoiul. Eu deocamdată am făcut campania pentru că drumurile mi se par orfane,” a declarat Lucian Mîndruță la „Puterea Știrilor”.

" "
" "

2 comentarii la “Cu drumurile curate! Lucian Mîndruță: Oamenii care aruncă gunoiul pe câmp nu sunt educabili, pot fi dresați doar cu biciul

  1. Si eu care credeam ca mandruta SOTI a murit de mult !
    Oare de ce trebuie sa suportam exibitiile tuturo jegurilor ajunse ” vedete” !
    Bai mandruta, apucane-ai de puta, aveai ma bacalaureatul luat cind lucrai la SOTI din curtea fostului ISPIF ?

  2. Buna ziua,acest mesaj este de Ajutor,,Cuvintele nu isi au rostul mai ales ca am imformat autoritatile despre aceste imagini greu de descris.Persoana in cauza face acest lucru frecvent.Astazi a omorat cainii,patru la numar si ia aruncat pe drum,gunoiul menajer il arunca pe albia raului.Daca va intereseaza subiectul va pot trimite imagini reale.Cum as putea trimite imagini?Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *