Skip to content
Cultura Societate

Cu o excepție, românii cheltuie cel mai puțin pe recreere și cultură. Care e excepția

PicQuery

Românii alocă pentru activități de recreere și culturale mai puțin de 6% din cheltuielile totale, fiind penultimii la nivel european din acest punct de vedere, după greci, relevă datele biroului european de statistică Eurostat.

În 2017, doar 5,8% din cheltuielile totale de consum ale românilor au mers către astfel de activități, ușor sub procentul din 2016, de 6%.

La nivelul UE, cheltuielile de consum pentru recreere și cultură fost, în 2017, de peste 710 miliarde de euro, adică 8,5% din veniturile totale ale gospodăriilor, anunță Profit.ro.

Cele mai mari ponderi ale cheltuielilor petru cultură și recreere s-a înregistrat în Danemarca (11,5%), Suedia (11%), Finlanda (10,5%), Slovacia (10,4%), Olanda (10,1%) și Austria (10%).

La polul opus, grecii au cheltuit doar 4,6% pe activități de recreere și culturale. Ponderi mici au fost și în Luxemburg, Irlanda (ambele cu 5,9%) și Cipru (6%).

Totuși, cheltuielilor gospodăriilor pentru cultură și recreere a crescut în ultimul deceniu în România, în timp ce, la nivel european, a fost înregistrată o scădere. În 2007, cheltuielile românilor pentru astfel de activități erau de doar 4,8%. La nivelul UE, ponderea cheltuielilor pentru cultură și recreere în totalul cheltuielilor era de 9,1% în acel an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *