Skip to content
Politică

Cu ocazia Anului Nou, BNR înnoieşte şi bacnotele: ce va fi schimbat

thestar.com

Cu ocazia venirii unui An Nou, Banca Naţională a României a anunţat că va pune în circulaţie, începând cu data de 1 ianuarie 2018, bacnote şi monezi noi.

Detaliul ce se schimbă este coroana acvilei de pe stemă: în iulie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se modifică stema româniei. Mai concret, se revine la forma sigiliului ce a servit din 1921 până în 1947, în timpul Regatului României. Încă din 1947, forma acceptată de autorităţile comuniste şi mai apoi de cele post-decembriste a fost cea în care lipsea coroana de pe capul acvilei.

Conform Ziare.com, toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor si monedelor aflate în circulaţie, precizează un comunicat BNR.

Mai mult decât atât, se va ţine cont de nevoile reale ale circulaţiei monetare, noile bacnote şi monezi urmând să fie puse în circulaţie în mod eşalonat. Atât bacnotele noi cât şi cele vechi vor circula în paralel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *