Skip to content
Politică

Cu opinca în Parlament. Cum a motivat un senator PSD nevoia redeschiderii târgurilor de animale

facebook camera deputatilor
" "

Senatorul PSD, Călin-Gheorghe Matieș, a adus la tribuna Parlamentului o opincă, declarând că o oferă președintelui ANSVSA, Robert Chioveanu, pentru a nu uita “de unde a plecat”.

Senatorul PSD a luat cuvântul, îmbrăcat în port popular, pentru a solicita deschiderea târgurilor pentru animale, închise în prezent din cauza epidemiei de pestă porcină:

" "
" "

M-aș fi bucurat ca domnul Robert Chioveanu, președintele ANSVSA să fie în sală să îi explicăm că noi românii nu suntem proști și nici nu putem fi ținuți de proști.

De doi ani de când dânsul este președintele ANSVSA, după ce că România este afectată economic de coronavirus, ni se pune în cârcă și epidemia de pestă porcină africană. Domnule președinte, vă rog din suflet deschideți târgurile de animale.

Vă mai rog o dată în numele producătorilor români, în numele țăranului român, deschideți târgurile de animale. Nu puteți să vă bateți joc în continuare. Vă spun un calcul simplu: în județul Cluj, din ograda domnului ministru Oros, luna trecută erau 20 de cazuri, dintre care 16 mistreți.

Noi nu vindem mistreți ca să îi prindeți în calcul. Patru porci domestici, într-o lună! Ceea ce la 100.000 de capete, efective pe județul Cluj, înseamnă 0,004%. La nivel național înseamnă 400 de cazuri. Nu se poate așa ceva”, a declarat senatorul PSD.

El a precizat că țăranii nu au cum să își vândă producția în marile centre comerciale, prin urmare a insistat ca târgurile să fie deschise. În finalul discursului, senatorul PSD a precizat că i-a făcut președintelui ANSVSA cadou o opincă:

Acest lucru este partea cea mai profitabilă a țăranului român. El seamănă, el crește animale.Unde să le vândă? La hipermarket? N-are cum să-și vândă animalele la hipermarket. 

Vă rog încă o dată, domnule președinte să deschideți târgurile de animale.Și am adus aici să vă fac cadou o opincă. Să nu uitați de unde ați plecat, domnule președinte. Opinca aceasta este încălțarea amărâtului de țăran. Aștept răspuns scris”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *