Skip to content
Politică

Cu pușcăriașii la nutriționist. Fenechiu îl pune la punct pe Tudorel Toader EXCLUSIV

danielfenechiu.ro

Avocatul și senatorul PNL Daniel Fenechiu, într-o declarație exclusivă pentru site-ul de știri Psnews.ro, a comentat proiectul de lege adoptat de Executiv care prevede că normele de hrană pentru persoanele private de libertate vor fi stabilite după consultarea specialiştilor în nutriţie.

Citiți și Noaptea minții: Tudorel Toader trimite pușcăriașii la nutriționist

”Cred că nu era oportun acest proiect de lege. Dar eu bănuiesc că în momentul în care și-au făcut foaia de parcurs pe penitenciare au bifat mai multe măsuri de îndeplinit. Este posibil ca asta să fi fost mai ușor de urmat, și ca să bifeze că a făcut ceva în treaba asta, în zona de penitenciare, să fi aruncat-o în față”, a declarat Daniel Fenechiu pentru Psnews.ro.

Mai mult, acesta a ținut să precizeze că în acest moment, principala problemă a penitenciarelor este suprapopularea.

”Principala problemă a penitenciarelor în momentul de față este suprapopularea, acolo se întâmplă niște lucruri incredibile. Avem situații pe suprapopulare în care într-un penitenciar, deținuții care s-au indreptat la CEDO și care au câștigat împotriva României, stau în camere respectându-se cei 4 metri, iar cei care nu s-au dus la CEDO stau câte 30 în cameră. Deci este o situație incredibilă. Asta se întâmplă în penitenciarul Rahova. Colega mea Adriana Săftoiu a fost acolo, a făcut o anchetă din partea Comisiei Drepturilor Omului și ce a văzut acolo este cu totul incredibil”, ne-a dezvăluit acesta.

Totodată, potrivit liberalului, ministrul Tudorel Toader ”va bifa” doar lucrurile ”ușor de făcut” în acest mandat și nu se va ocupa de problema reală cu care se confruntă penitenciarele. Ba mai mult, Fenechiu a susținut că PSD-ALDE nu își dorește cu adevărat să rezolve problema sistemului penitenciarelor.

”Eu cred că Toader va bifa 2-3 care sunt probabil cele mai ușor de bifat, iar varianta asta cu norme de hrană este una care poate fi făcută ușor. Bănuiesc că va mai reuși să modernizeze 2,3 închisori. Probabil că va mai angaja niște oameni în penitenciare, nu pentru ca măsură de reformă ci pentru că nu se mai poate. Există deja protestele gardienilor din penitenciare. Tudorel Toader pe zona de penitenciare nu va face altceva decât un joc de glezne. Eu îmi pun foarte serios problema dacă PSD-ALDE își dorește cu adevărat să rezolve problema sistemului penitenciarelor. Sincer, cred că nu își dorește. Dacă și-ar fi dorit am fi văzut niște măsuri concrete. Penitenciarele românești au probleme mari ”, a adăugat Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *