Skip to content
Opinii & Analize

Cu sau fără greva profesorilor, producția de copii proști la hectar e garantată

Bogdan Stoica PS News

Iar m-ai certat. Ai înțeles că mă bucur de situația salarială a profesorilor. Mi-ai zis-o pe aia cu „dar pe alții nu-i vezi”, mi-ai spus că secretara de la Direcția Agricolă ia de trei ori mai mult decât cel care face lumină în capetele copiilor. Ești furios. M-am prins. Dar stai să-ți explic. 

În primul rând, nu sunt de partea profesorilor din cauza anturajului pe care și l-au afișat. I-am auzit cu urechile mele pe Iohannis, Ciucă, Ciolacu, Barna, Drulă, Tomac și Simion spunând că sunt de partea lor. Frate, nu te supăra, dar eu nu mă asociez cu asemenea specimene. 

În al doilea rând, nu e vina mea că profesorii vor același lucru pentru toți deși nu-s toți la fel. Că vor un salariu de debut de 4.000 de lei și pentru tânărul briliant cu vocație pedagogică dar și pentru cretinul politic care știe doar că are post asigurat, pe linie de partid, la școala din satul unde mă-sa e amanta primarului. 

În al treilea rând, pentru că nu văd un comportament cetățenesc mișto la cadrele didactice. Niciodată nu-i auzi că au eliminat dintre ei un profesor rău sau care a făcut ceva rău. Dintre ăia care dau meditații, nici 5% nu plătesc impozite la stat pentru banii cîștigați. Au comportament de clan interlop, se apără între ei și când fac rele și practică evaziunea la modul sistemic.

Mâine, dacă aud că profesorii vin cu idei mișto, gen „vrem acces la cursuri de perfecționare și tehnologie subvenționate de stat”, sau „nu mai dăm viza de predare oamenilor cu probleme pshice sau etice”, vin primul să-i susțin. Serios. Pentru că mie îmi plac oamenii deștepți și cinstiți, nu lepre ascunse printre unii care știu că ascund lepre. 

Plus că – revin – la primul argument: chiar nu e nevoie de mine. Toată clasa politică e de acord că profesorii au probleme. Probabil e o chestiune de zile până vor primi tot ce-și doresc. Păcat că asta nu va opri producția de copii proști la hectar ieșiți din mâinile lor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *