Cubanezii îşi manifestă furia în stradă faţă de întreruperile de curent

Cuba
Sursa foto: Pixabay

Sute de cubanezi au manifestat duminică pe străzile oraşului Santiago de Cuba, în sud-estul insulei, pentru a protesta împotriva întreruperilor lungi de curent pe care locuitorii le-au îndurat în weekend.

„Oamenii strigau ‘mâncare şi electricitate'”, a declarat telefonic pentru AFP un locuitor al oraşului, situat la 800 km est de Havana, sub protecţia anonimatului.

Electricitatea a revenit mai târziu în cursul zilei şi au fost aduse „două camioane de orez”, a spus martorul citat. În ultimele zile, locuitorii din Santiago de Cuba, al doilea oraş ca mărime al ţării, au rămas fără electricitate în mod repetat, uneori timp de până la 14 ore.

„Mai multe persoane şi-au exprimat nemulţumirea faţă de serviciul de electricitate şi distribuţia alimentelor”, a reacţionat preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel pe reţeaua X, avertizând împotriva „duşmanilor Revoluţiei” care exploatează acest context „în scopuri destabilizatoare”.

Există „terorişti cu sediul în Statele Unite, pe care i-am denunţat în mai multe rânduri, care încurajează acţiunile de destabilizare a ţării”, a spus el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL