Skip to content
" "
Politică

Cucoş le cere românilor se se aşeze cât timp aşteaptă el să fie titularizat în fruntea Jandarmeriei

WOWBiz

Şeful interimar al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, le cere oamenilor bătuţi şi gazaţi la mitingul de vinerea trecută să le acorde tot respectul jandarmilor, implicit lui.

La patru zile după intervenţia violentă a jandarmilor asupra românilor care au protestat, vinerea trecută, faţă de actuala putere, unul dintre coordonatorii intervenţiei în forţă susţine că totul a fost corect şi în bună ordine dar din păcate „prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții, haideți să ne așezăm un pic”.

Este vorba despre Sebastian Cucoş, care a ţinut să precizeze şi că aşteaptă finalizarea parcursului procedural pe care trebuie să-l urmeze numirea sa în calitate de comandant plin al Jandarmeriei, nu interimar ca până acum. Asta în timp ce multă lume îi cere demisia, destituirea şi judecarea pentru abuzurile comise de subordonaţii săi. Românii care au verificat pe propria piele profesionalismul jandarmilor conduşi de Cucoş şi aşteptau de la acesta din urmă scuze sau explicaţii au fost obligaţi să se mulţumească cu îndemnul la „calm, moderaţie şi înţegere” lansat de interimarul complet mulţumit de modul în care a condus până acum Jandarmeria.

Reamintim că ministrul Carmen Dan a cerut titularizarea lui Cucoş în funcţia de şef al Jandarmeriei, dar CSAT-ul nu s-a pronunţat, deşi interimatul lui Cucoş expiră astăzi. Şi nici nu se va pronunţa prea curând din moment ce preşedintele Klaus Iohannis a amânat luarea unei decizii în CSAT până la „pronunțarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române” în timpul mitingului de vineri, 10 august.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *