Skip to content
Politică

Cucoş – Sindile, o rocadă menită să o salveze pe regina lui Dragnea de la Interne EXCLUSIV

WOWBiz

Sebastian Cucoş a revenit astăzi în fruntea Jandarmeriei Române. Nu însă pe post de şef plin, ci în acela de prim-adjunct al inspectorului general Cătălin Sindile – fostul său aghiotant până mai ieri.

Rocada făcută între cei doi şefi ai Jandarmariei (care în mod evident împart nu doar conducerea instituţiei în cauză, ci şi responsabilitatea pentru reprimarea brutală a mitingului din 10 august) dă de înţeles că ministrul de Interne, pesedista Carmen Dan, nu-şi poate pur şi simplu permite să-l lase pe Cucoş liber de contract.

Nu neapărat că acesta n-ar avea ce face, un loc de muncă se mai găsea, dar ce se făcea Carmen Dan dacă Sebastian Cucoş se apuca, din frustrare sau plictiseală, să deschidă gura. Caz în care, dacă povestea cântată de un Cucoş exclus din poiata sinecurilor PSD nu se potrivea cu faptele narate de doamna ministru (naraţiuni care deja se bat cap în cap cu spusele doamnei prefect), era de rău. Dar de foarte rău chiar dacă PSD-ul şi-a permis să-l readucă pe Sebastian Cucoş în fruntea Jandarmeriei într-o perioadă în care lumea fierbe în continuare pe subiectul violenţelelor de la mitingul din 10 august.

Cucoş a fost ridicat din nou în grad ca să nu deschidă gura

Că Sindile şi Cucoş sunt tot o apă, este limpede pentru toţi. Cum la fel de clar este că jandarmii au ciomăgit protestarii şi i-au vânat mai bine de jumătate de noapte conduşi fiind de binomul Cucoş – Sindilă. Cei doi au fost văzuţi în Piaţa Victoriei, chiar în timpul intervenției brutale a jandarmilor, aşadar este greu să spună că nu ştiau exact ce s-a întâmplat acolo. In plus, procurorii nu sunt ziariști iar asta înseamnă că lor nu poți sa le spui doar că îți iubești țara, să mângâi tricolorul și să pleci.

Trebuie să răspunzi mai punctual, ca să spunem așa. Și exact din acest motiv  readucerea lui Cucoş la comanda Jandarmeriei pare a fi o parte a preţului plătit de PSD pentru tăcere. O tăcere neconvingătoare, dar care ar putea-o scăpa pe favorita lui Dragnea, Carmen Dan, de răspundere, din lipsă de probe. Sau cel puţin asta speră atât pesediştii cât şi cozile lor de topor numite în înalte funcţii. În plus, dacă văd că Jandarmeria rămâne tot a lui Cocoș, posibil este și ca mulți dintre jandarmi să aleagă la rândul lor să-și țină gura închisă sau să uite brusc unele ordine primite înainte și în timpul mitingului din 10 august. Situație care de asemenea este de natură a-i ușura situația doamnei Dan. Și nu numai.

 

 

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *