Skip to content
Politică

Cucșa (ALDE) descâlcește ițele asaltului Comisiei SRI la generalul Dumbravă EXCLUSIV

Pressalert

Serviciul Român de Informații a avut marți o reacție dură după ce președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a anunțat că ia în calcul solicitarea demisiei generalului Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al serviciului.

CITIȚI ȘI: Se încing spiritele: Manda vrea să-i ceară DEMISIA lui Dumbravă din fruntea SRI

" "

În acest context, contactat de redacția de știri PSNEWS.RO, Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei SRI, a declarat că, astăzi, în cadrul ședinței comisiei, a fost votată decizia de a solicita retragerea generalului Dumitru Dumbravă cu 5 voturi pentru și 3 împotrivă.

Este o măsură administrativă a SRI-ului. Noi astăzi  am luat decizia în cadrul Comisiei de control al SRI, să solicităm retragerea domnului Dumbravă din funcția de secretar general al SRI. Am avut ședință de la 11 și am votat cu 5 voturi pentru și 3 împotrivă această decizie”, a declarat aceasta pentru PSNEWS.RO

Mai mult, Cucșa a adăugat că poziția SRI ”este strict o măsură administrativă de funcționare a SRI în colaborare cu Comisia”.

”Nu o văd ca o poziție tranșantă, este stric o măsură administrativă de funcționare a SRI în colaborare cu Comisia. Nu aș vrea să mă pronunț în deciziile pe care le ia SRI dar din moment ce am solicitat și am susținut demersul de demitere a domnului Dumbravă, așteptăm să se ia măsurile respective”, a continuat Cucșa.

Referitor la anunțul făcut de SRI, potrivit căruia de acum încolo comunicarea cu comisia parlamentară va fi realizată nu prin secretariatul general, ci prin cabinetul directorului Eduard Hellvig, vicepreședintele Comisiei SRI a precizat că:

”Poate fi o colaborare chiar mai bună, dacă a avut mici scăpări pe ici pe colo. Poate fi o colaborare mai bună, mă refer în funcție de solicitări și de răspunsul în timp util din partea SRI-ului. Ținând cont de context, poate fi o măsură necesară oarecum”, a conchis acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *