Skip to content
Politică

Culise de pe frontul PSD-ALDE: cum îi trage Tăriceanu preșul de sub picioare lui Dragnea EXCLUSIV SURSE

http://inquamphotos.com
" "

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai recente informații din interiorul coaliției de guvernare PSD- ALDE.

Că relația dintre șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu și liderul social-democraților, Liviu Dragnea, nu este una tocmai una bună, nu mai este deloc un secret. Liderul Senatului continuă, în ciuda loviturii dure primite miercuri seara, să ignore cel mai mare vis al lui Liviu Dragnea: OUG pe amnistie și grațiere, fapt care stârnește o reacție tot mai aprigă din partea liderului PSD.

" "
" "

Concret: potrivit unor surse apropiate celor doi, Călin Popescu Tăriceanu continuă să reclame în discuții private cu anumiți lideri ai PSD, încăpățânarea liderului social-democraților de a forța impunerea unei OUG pe amnistie și grațiere, unul dintre motivele ce îi vor fi imputate și actualului ministru al Justiției, Tudorel Toader, la remanierea guvernamentală ce va ave aloc în perioada imediat următoare.

Amintim că șeful ALDE a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la TVR 1 că nu poate fi de acord cu OUG pe aministie și grațiere, întrucât acest lucru ar putea să se considere că-l favorizează: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: „Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!”. Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale, nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu” a declarat liderul ALDE, în cadrul emisiunii România 9, de la TVR 1

Sunt împotrivă și v-am explicat de ce. Există și alte modalități. E adevărat, nu putem lua cu penseta și să facem dreptate dosar cu dosar și de aceea am vorbit și cu ministrul Justiției și ne-am consultat, inclusiv în coaliție, care ar fi modalitățile prin care să putem să reparăm nelegalitățile, nedreptățile care s-au făcut și ministrul a venit cu acea variantă a unor recursuri extraordinare în dosarele în care s-a lucrat cu echipe mixte, cu ascultări ilegale de telefoane, astfel încât oamenii care se consideră nedreptățiți să-și poată căuta dreptatea în justiție”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu. Parchetul cere urmărire penală pentru Călin Popescu Tăriceanu. DNA a formulat o solicitare către ICCJ pentru urmărirea penală a șefului Senatului. ​

ALDE, cot la cot cu Opoziția

Totodată, potrivit surselor noastre, se pare că Liviu Dragnea a avut o discuție, chiar în biroul său, extrem de tensionată cu liderul Senatului, după ce în ședința parlamentară de miercuri ALDE a condiționat votul Bugetului pe 2019 și a votat alături de opoziție pe o altă Lege.

Facem precizarea că vicepreședintele ALDE Varujan a anunțat, miercuri, în plen, că parlamentarii liberal-democrați din Moldova nu vor vota legea bugetului de stat pe 2019 dacă în proiect nu este inclusă finanțarea pentru Autostrada Unirii.

„Eu nu fac amenințări, dar pentru parlamentarii ALDE din Moldova, prezența acestui obiectiv în legea bugetului este o condiție obligatorie ca noi să votăm legea bugetului pe 2019”, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, Varujan Vosganian.

Acesta a adăugat că din punctul său de vedere, aceeași opinie o au și ceilalți parlamentari din Moldova care sunt la alte partide Vosganian a precizat că deși guvernul mărește salariile și pensiile, opinia publică a început să judece guvernările „după kilometrul de autostradă”.

Un alt proiect de Lege care a provocat disensiuni in Coaliție este revenirea sistemului alegerii primarilor în două tururi.

ALDE a „jucat” diferit față de PSD și a votat, alături de opoziție, raportul de respingere pe acest proiect. În consecință, PSD a fost nevoit să retrimită proiectul la comisie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *