Skip to content
Politică

Culisele Cambridge Analytica: adevăratele metode folosite de companie

Geotrendlines

Noi detalii privind activitatea gigantului Cambridge Analytica – atras în aceste zile într-un imens scandal ce ar putea pune compania pe butuci – ies la iveală. Mai exact, surse din interior arată modalitățile folosite în activitate.

Este vorba despre cum conducerea Cambridge Analytica ar fi primit acces la conturile de mail a doi politicieni – acum șefi de stat -, cu ajutorul a mai multor hackeri israelieni. Surse din interiorul firmei povestesc cum directori importanţi ai Cambridge Analytica, printre care şi Alexander Nix, le-ar fi cerut membrilor staff-ului să gestioneze materiale furnizate de hackeri din campaniile electorale din Nigeria şi Sfântul Cristofor şi Nevis, o ţară insulară din Marea Caraibilor. Cu toate acestea, de câteva ori angajații au refuzat să gestioneze acest material, întrucât suspectau că provine din surse ilegale, conform Digi24.ro.

Compania ar fi fost angajată de un miliardar nigerian pentru a susţine realegerea lui Goodluck Jonathan şi ar fi fost plătită cu aproximativ două milioane de lire sterline pentru a orchestra o campanie dură împotriva rivalului său, liderul opoziţiei Muhammadu Buhari, în fața căruia ar fi și pierdut clientul Cambridge Analytica.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *