Skip to content
Politică

Culisele Congresului Pro România: Ecaterina Andronescu l-a REFUZAT pe Ponta! Ce PSD-iști sunt invitați EXCLUSIV SURSE

Cotidianul

Deși în luna mai nu s-a sfiit să participe și să ia cuvântul la lansarea agendei politice a Pro România – în timp ce Victor Ponta anunța că o dorește în postura de prezidențiabilă a noii grupări! –, senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a refuzat invitația de a participa, duminică, la primul congres al partidului, eveniment organizat cu tam-tam la Romexpo.

Vă reamintim că, în urmă cu mai bine de o lună, șeful PSD-ist Liviu Dragnea i-a făcut Ecaterinei Andronescu oferta de a prelua portofoliul Educației (deși aceasta îi solicitate demisia!), doar pentru a o ”decupla” de rebeliunea grupării Gabriela Firea-Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu, dar și de Victor Ponta&Co, în condițiile în care ex-premierul plănuia să o alinieze la startul cursei pentru Cotroceni. Menționăm că Andronescu a mai fost ministru al Educației de trei ori.

”Am o întâlnire programată de mult timp”

Contactată de PSnews.ro, Andronescu a confirmat că nu își va face simțită prezența la congresul Pro România. ”Din nefericire, nu pot ajunge la congres. Nu voi fi în București duminică, am o înâlnire programată de mai mult timp. Eu am participat la lansarea agendei politice a Pro România, în primăvară. Mi-ar fi făcut plăcere să merg și acum, dar chiar nu pot ajunge”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Frica de represaliile lui Dragnea

Potrivit surselor noastre, la lucrările congresului au fost invitați mai mulți PSD-iști, printre care și Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației (și ”client” al DNA, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu), dar Victor Ponta nu are foarte mari așteptări în acest sens, întrucât aceștia se tem de represaliile lui Liviu Dragnea. Aceleași surse susțin că o invitație a primit și primarul Iașului, Mihai Chirica, însă este puțin probabil ca acesta să vină, deoarece intenționează să joace cartea independentului. La nivel de wistful thinking, Ponta&Co speră ca evenimentul să însumeze aproximativ 1000 de participanți.

Rus vrea să fie simplu membru

Contactat de PSnews.ro, liderul de odinioară al așa-zisului Grup de la Cluj – l-am numit pe Ioan Rus, ex-vicepremier în guvernul Năstase și fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta – a confirmat că va participa la Congres și că va susține un discurs. ”Eu am refuzat să fiu cooptat în formula de conducere a Pro România, dar voi participa ca simplu membru și voi susține un discurs”, a anunțat Ioan Rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *