Skip to content
Politică

Culise de pe frontul PNL: Orban, acuzat de măsluirea votului din BPN EXCLUSIV SURSE

PSnews.ro vă prezintă în exclusivitate detalii din culisele ședinței Biroului Politic Național al PNL, care a avut loc luni, 30 iulie 2018. Astfel, potrivit surselor noastre, Ludovic Orban este acuzat de mânării privind cvorumul ședinței si încalcarea gravă a prevederilor statutare ale partidului.

Scandalul din mijlocul ședinței BPN  a liberalilor a pornit de la prezentarea cvorumului, pe care șeful PNL l-a declarat întrunit cu un număr de 70 de membri. Sursele noastre ne-au dezvăluit că senatorul Iulian Dumitrescu a solicitat numărarea membrilor prezenți in sală, pentru a se stabili foarte clar numărul celor prezenți.

Astfel că, la momentul supunerii la vot a deciziei privind modificarile statutului, se aflau in sală 68 de membri cu drept de vot. Problema cea mai mare a apărut atunci când Orban a anunțat trecerea propunerii de modificare a statutului cu 31 de voturi pentru, 17 împotrivă și 5 abțineri când, de fapt, ceilalți lideri  număraseră 28 de voturi pentru, 23 împotrivă și 5 abțineri, precizând că, pentru ca propunerea să treacă ar fi fost nevoie de majoritate simplă, adică 50+1 dintre totalul voturilor. Astfel, era necesar un minimum de 35 de voturi pentru propunere.

Important de menționat este și că nu toți membrii prezenți au ridicat mâna în timpul votului.

Totuși, ne întrebăm cât de confuză să fi fost această ședință pentru Ludovic Orban dacă și la anunțarea publică a trecerii propunerii nu s-a asigurat că dă un număr corect al voturilor, întrucât și varianta propusă de el indică faptul că votul nu a întrunit jumătate plus unu?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *