Skip to content
Puterea Știrilor Video

Culisele discuției dintre Cîțu și Barna pe tema demiterii lui Vlad Voiculescu. De ce nu a acceptat copreședintele USRPLUS interimatul la Sănătate

Inquam Photos / George Călin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PNL Daniel Fenechiu a dezvăluit culisele discuției dintre Florin Cîțu și Dan Barna privind demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Potrivit liberalului, Dan Barna a fost informat în cadrul acelei discuții despre decizia de demitere, iar copreședintele USRPLUS a refuzat pe loc să preia interimatul de la Ministerul Sănătății.

„A refuzat postul de ministru al Sănătății pe fondul problemelor care există în USRPLUS, mă refer la probleme firești, să nu se înțeleagă altceva, an electoral, competiție, Congres”, a detaliat Daniel Fenechiu.

„Nu știu dacă a existat și o consultare”

„Eu știu că Dan Barna a fost informat în legătură cu decizia prim-ministrului. Nu știu dacă a existat și o consultare. Asta ar putea să o precizeze riguros și credibil, fie prim-ministrul Florin Cîțu, fie Dan Barna. Știu că Dan Barna nu a acceptat atunci, la discuție, interimatul la Ministerul Sănătății. Dan Barna s-a opus la acea discuție demiterii lui Vlad Voiculescu, solidaritatea USRPLUS a funcționat. A refuzat postul de ministru al Sănătății pe fondul problemelor care există în USRPLUS, mă refer la probleme firești, să nu se înțeleagă altceva, an electoral, competiție, Congres. Probabil că domnul Barna a refuzat să nu accepte din cauză că dacă ar fi acceptat, fără discuție, s-ar fi expus unor critici, unii acuzându-l chiar că a fost de acord cu această măsură și că totul este de fațadă. Din acest motiv, Barna a preferat să se delimiteze 100%, să nu fie de acord cu revocarea, să nu accepte funcția de ministru interimar al Sănătății.

Remanierile, însă, nu se discută. Se dispun de către prim-ministru. Ele ( n .r- remanierile) sunt în general măsuri luate în momentul în care lucrurile nu merg sau sunt măsuri care vizează sancționarea lipsei de performanță sau a unei conduite necorespunzătoare a unui ministru. E cam greu să poți face dialog pe așa ceva. Nu se face negociere pe opinia șefului Executivului. În momentul în care accepți să faci parte din Guvernul Cîțu ai portofoliu alocat și în ipoteza în care lucrurile nu merg soluția decentă este să vii cu o altă propunere și noul ministru de la Sănătate ar putea fi o persoană care să colaboreze mai strâns și mai eficient cu prim-ministrul”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

Amintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *