Skip to content
Politică

Culisele întâlnirii de la Vila Lac: ce le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor prezenți

Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți liberali au fost chemați, marți seara, la o întâlnire organizată de președintele Klaus Iohannis la Vila Lac. La întâlnirea avută cu 11 zile înainte de alegerile parlamentare, Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să se pregătească de o guvernare alături de cei de la USRPLUS și să încerce să evite pe cât posibil conflictele cu aceștia.

Șeful statului le-a dat asigurări celor prezenți la întâlnire că Ludovic Orban va rămâne premier și în următorul Guvern, în ciuda insistențelor celor de la USRPLUS de a-l impune pe Dacian Cioloș în fruntea viitorului Executiv. ”Aveți viitorul premier lângă voi!”, le-a spus Klaus Iohannis celor prezenți.

Totodată, surse participante la întâlnire au dezvăluit că președintele a adus în discuție și situația PNL în sondaje, acesta precizând că măsuri ca închiderea școlilor sau a piețelor, precum și tragedia de la Piatra Neamț s-au resimțit puternic, iar o altă soluție decât cea a guvernării cu USRPLUS nu există în acest moment. Iohannis le-a spus celor din conducerea PNL și că „filialele par cam amorţite” şi să remedieze acest lucru, dacă nu vor să aibă surprize privind scorul electoral.

Printre liderii PNL care au participat la întâlnirea cu șeful statului s-au numărat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu și ministrul sănătății, Nelu Tătaru. De asemenea, au mai participat liderii grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu și, respectiv, Florin Roman. La întâlnire au mai fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, senatoarea Alina Gorghiu și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Ce ministere țintesc USR-iștii

PS news a scris în urmă cu câteva zile că în cazul unui Guvern PNL-USRPLUS și UDMR, cei de la USR pun condiții clare. Surse politice au declarat că USR-iștii vor în mod obligatoriu Ministerul Justiției și cel de Interne, condiție care îi face extrem de suspicioși pe liberali, întrucât prin cele două ministere se vor putea controla dosarele penale. Alte ministere dorite de cei de la USR, unde există anumite interese, sunt Ministerul Sănătății, al Educației, Fonduri Europene, Ministerul Mediului și cel al Transporturilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *