Skip to content
Politică

Culisele întâlnirii Iohannis-Dăncilă: ”Nu mi-a mai cerut demisia!”

romanialibera.ro

Premierul României, Viorica Dăncilă, miercuri, a făcut o serie de precizări referitoare la întâlnirea pe care aceasta a avut-o cu președintele Klaus Iohannis.

„S-a vorbit despre politica externă, despre creșterea rolului în plan extern al României. S-a vorbit despre acel document editat de Franța”, a spus Dăncilă.

 Mai mult, referitor la mutarea Ambasadei, premierul a spus că „Guvernul a lansat o platformă de consultare. Ne vom consulta și vom vedea rezultatele care apar”. 

Totodată, chestionată dacă a stabilit cu președintele Iohannis un program pentru aceste consultări, Viorica Dăncilă a spus că „nu aveam de ce să stabilesc cu domnul președinte un program de consultări. I-am spus că vrem să consultăm toate instituțiile, să vedem ce avantaje avem din punct de vedere economic, politic, ne vom consulta cu ministerele”. 

Potrivit Antena3.ro, Viorica Dăncilă a vorbit și despre cum a decurs disuția cu Iohannis dincolo de dialogul instituțional, având în vedere că președintele i-a cerut în repetate rânduri demisia.

„A fost o discuție interinstituțională, axată pe puncte bine stabilite. La întâlnire nu mi-a mai cerut demisia. Dar mi s-a părut inoportun cererea demisiei și i-am spus acest lucru domnului președinte”, a adăugat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *