Skip to content
Politică

Culisele interviurilor pentru șefia DNA: candidatul care a trădat-o pe Kovesi FOTO

nineoclock.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a oferit miercuri seară informaţii privind cele discutate cu candidaţii la şefia DNA în cadrul concursului ce s-a finalizat fără ca vreun candidat să fie ales pentru a o înlocui pe Laura Codruţa Kovesi.

Acesta a precizat că unul dintre procurorii înscrişi în concurs s-a distanţat de către fostul procuror-şef al instituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

O distinsă doamnă candidat la șefia DNA a spus că are o competență managerială foarte redusă că e șef la o secție, nu la o direcție, că are doar câțiva procurori pe care îi coordonează și ni s-a părut, mie și comisiei care am evaluat-o, că se distanța de fostul procuror șef. Nu ne-a spus că are totuși, în seif, în lucru, cele 300 de dosare referitoare la magistrați, dacă are 300 de dosare poate să se refere la mai mulți magistrați, că un dosar poate avea 3-4 făptuitori. Bănuiesc că sunt judecători de secții penale. După ce cele 300 de dosare vor fi tranferate de la DNA la secția specială de la Ministerul Public vom vedea câți făptuitori sunt și la câți judecători se referă, la câți procurori, care e profilul judecătorului vizat, dar, eu repet, cred că sunt judecători de profil penal.

Este cât se poate de grav așa ceva. De aici vedem rezistența pe care mulți au făcut-o față de înființarea acestei secții speciale, ca să nu treacă de la DNA la Ministerul Public.”, a spus Tudorel Toader la Antena3, conform b1.ro.

Deşi nu a numit-o, procurorul care îndeplineşte descrierea ministrului Justiţiei este Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA.

Mai jos, imaginea cu Florentina Mirică:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *