Skip to content
" "
Politică

CULISELE moțiunii de cenzură pregătite de PNL: negocieri cu parlamentari PSD-ALDE! EXCLUSIV

RFI Romania

Un vicepreședinte al PNL dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, culisele moțiunii de cenzură pe care liberalii plănuiesc să o depună în noiembrie.

Este vorba despre deputatul Florin Roman, care precizează că liberalii vor demara negocieri om la om cu o serie de parlamentari ai coaliției PSD-ALDE care sunt sătui de scandalurile și trocurile lui Liviu Dragnea. Vă reamintim că Biroul Executiv al PNL a votat, în ședința de luni, ca parlamentarii liberali să nu părăsească Bucureștiul, în intervalul 14-21 noiembrie, deoarece se intenționează depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă. Vă prezentăm declarațiile lui Florin Roman.

" "
" "

Negocieri cu parlamentari PSD și ALDE

”PNL a hotărât să elaboreze și să depună o moțiune de cenzură. Datoria oricărui partid de opoziție este să facă totul pentru a dărâma Guvernul PSD-ALDE, iar PNL este decis să acționeze primul în acest sen. Momentul depunerii moțiunii nu a fost încă decis – este posibil ca acțiunea să fie declanșată în noiembrie, dar contează enorm ca momentul să fie ales de o așa natură încât să maximizeze șansele moțiunii de cenzură. E nevoie de negocieri, de discuții om la om, mai cu seamă că PSD se confruntă cu mari nemulțumiri interne, iar coaliția de guvernământ dă evidente semne de oboseală. În realitate, relațiile dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au ajuns într-un impas serios – PSD forțează remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader – și cred că PNL trebuie să speculeze cu atenție și inteligență momentul. Repet: e nevoie de negocieri, de discuții om la om.

”Cel mai prost și mai iresponsabil guvern din istoria recentă a României”

Am semnale că nemulțumirile din interiorul PSD sunt mult mai mari decât ar vrea Liviu Dragnea să credem. Fronda grupării Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu-Gabriela Firea amenință să-l lase pe Dragnea fără majoritate parlamentară, iar o ruptură de ALDE ar schimba rapid situația din Parlament. Nemulțumirile din cadrul PSD și din cadrul coaliției cresc de la o zi la alta. În această ordine de idei, cred că sunt șanse mari ca moțiunea de cenzură pregătită de PNL să treacă. Mă aștept ca documentul să fie votat și de parlamentari ai coaliției PSD-ALDE care s-au săturat de Liviu Dragnea. Trebuie să facem tot ce putem pentru a dărâma Cabinetul Dăncilă, cel mai prost și mai iresponsabil guvern din istoria recentă a României. Acest guvern este o rușine națională”, a declarat Florin Roman, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *