Skip to content
Politică

Culisele nuclearei lansată de Andronescu: debarcarea lui Dragnea, plănuită și de ”baroni” EXCLUSIV

edu-news.ro

Ecaterina Andronescu le cere lui Liviu Dragnea şi Vioricăi Dăncilă să demisioneze înainte de a da foc ţării, implicit şi PSD-ului. Ecaterina Andronescu, fost ministru şi lider PSD, în prezent doar senator, a trimis o scrisoare deschisă, intitulată „SOS PSD”, social-democraţilor. Dacă Liviu Dragnea şi Guvernul Dăncilă nu se vor retrage urgent, PSD va pierde guvernarea şi va ajunge la dezastru, îi avertizează Andronescu pe pesedişti.

DETALII AICI: Război în PSD: Ecaterina Andronescu cere DEMISIA lui Liviu Dragnea și înlocuirea Executivului

Surse din PSD vorbeau deja despre debarcarea Vioricăi Dăncilă în prima jumătate a lunii septembrie

Ieşirea Ecaterinei Andronescu la rampă are loc concomitent cu umplerea paharului răbdării unora dintre „baronii” pesedişti. Conform unor surse interne, aceştia începuseră deja să se mişte în vederea debarcării Vioricăi Dăncilă din fruntea Guvernului (în jurul datei de 10 septembrie) – singura cale de neutralizare a lui Liviu Dragnea în afara unui congres pe care acesta îl poate regiza oricând în favoarea lui cu ajutorul liderilor locali interimari impuşi de el la conducerea filialelor rebele.

Dacă Dăncilă este înlăturată, se taie automat şi legătura dintre Dragnea şi Guvern. Iar dacă Dragnea nu va mai putea să-şi cumpere susţinerea pesediştilor cu fonduri bugetare şi funcţii guvernamentale, pierde imediat şi frâiele PSD-ului. Conform informaţiilor intrate în posesia PSnews, debarcarea rapidă a Guvernului Dăncilă bântuia mai ales filialele Alba, Tulcea, Timiş, Bistriţa, Giurgiu. Deloc surprinzător în lumina ultimului demers făcut de Ecaterina Andronescu, numele acesteia era vehiculat, alături de cele ale lui Eugen Teodorovivi şi Mihai Tudose, pe lista viitorilor premieri agreaţi de PSD, nu de PSDragnea.

Iohannis a avut grijă să-i asigure pe pesedişti că rămân la guvernare

Extrem de interesant în context este şi îndemnul public de a se debarasa de Dragnea adresat de Klaus Iohannis pesediştilor: „Majoritatea românilor nu este de acord cu direcţia în care PSD duce România. Sunt însă de acord membrii PSD cu această direcţie? Riscă ei să arunce România în haos doar pentru a ţine în braţe această grupare care a confiscat partidul? Sau îşi asumă responsabilitatea înainte de a fi prea târziu?”.

Cum Iohannis a avut grijă să precizeze şi că PSD a câştigat pe drept alegerile şi că nu are de gând să conteste această realitate politică, se poate presupune întemeiat că Iohannis le-a transmis de fapt pesediştilor că se pot debarasa liniştiţi de Dragnea, guvernarea le rămâne şi le va numi un nou premier. Un apel care completează într-un mod mai mult decât interesant iniţiativa Ecaterinei Andronescu şi zvonurile venite din PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *