Skip to content
Politică

Culisele petrecerilor SRI. H. Georgescu: Era prezent, des, judecătorul Horia Şelaru

Buna Ziua Vaslui

O persoană prezentă frecvent la evenimentele organizate la sediile Serviciului Român de Informații iese în față. Mai precis, Horia Georgescu povestește cum, la petrecerile SRI, erau prezenți mai mulți judecători.

Mai exact, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI) afirmă că judecătorul Horia Șelaru – cel care a dispus arestare preventivă a lui Georgescu -, precum și alți magistrați, erau frecvent prezenți la evenimentele SRI-ului organizate fie cu ocazia sărbătorilor naționale, fie cu ocazia zilelor de naștere.

„Unele (n.r. întâlniri) erau cu caracter privat, de genul zilei de naştere, altele de tip evenimente: 1 Decembrie, ziua SRI. La acel moment nu vedeam nimic ocult, astăzi o văd un pic diferit. Foarte des la aceste întâlniri era prezent domnul Şelaru, domnul judecător Şelaru, care, uneori, stătea lângă mine la masă şi nu a avut nicio problemă să se abţină când m-a arestat. Nu era el singurul judecător acolo, erau mai mulţi, doamna Stanciu, domnul Ionuţ Matei, în calitate de vicepreşedinte”, a spus Horia Georgescu, conform Mediafax.ro.

Fostul preşedinre al ANI a declarat că la o zi de naştere a lui George Maior, sărbătorită la sediul K2 al SRI au fost prezente în jur de o sută de persoane.

Mai mult decât atât, Georgescu a vorbit și despre declarațiile făcute de ambasadorul României în SUA în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de control a SRI: ”Eu l-am considerat, îl consider, prieten. Am văzut ieri că nu e cazul. Cred că am trăit o iluzie. Aveam o relaţie instituţională în baza unui protocol şi în baza informărilor transmise către ANI. Ulterior aveam discuţii punctuale pe baza unor speţe”, a mai spus Georgescu, precizând că cele mai multe discuţii aveau loc la sediul SRI din strada Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *