Skip to content
Politică

Culisele politicii. C. Gușă, previziuni catastrofale: România a ajuns jos, jos de tot!

www.nasul.tv
" "

Consultantul politic Cozmin Guşă, într-un interviu pentru postul de televiziune Realitatea TV, a afirmat că, din păcate pentru istorie, moartea Regelui este folosită ca pretext de către toată lumea.

„Este folosită şi de către cei care îl detestau şi acum îl respectă şi de cei care i-au gonflat imaginea pe timpul vieţii şi acum doresc să îşi aducă o confirmare a demersului pe care l-au avut. România a ajuns jos, jos de tot„, a precizat acesta.

" "
" "

„Foarte mulţi dintre prietenii mei m-au dojenit, să spun aşa, după ce am scris o carte în urmă cu şapte ani în care descriam România ca pe un ospiciu – „Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat”. Acolo vorbeam despre toţi germenii care ne vor duce către un prezent cum avem astăzi. Este o atmosferă de ospiciu în România în care foarte mulţi dintre cei care ar putea să fie consideraţi medici, conducători, se comportă ca nişte pacienţi din ospiciu. Asta e viaţa. Se ştia că ajungem aici. Iresponsabilitatea liderilor şi toleranţa românilor care, repet, din păcate au fost într-o mare majoritate îndobitociţi din punct de vedere politic de către obiceiurile societăţii de consum, nu prea puteam să avem altă consecinţă decât asta pe care o vedem astăzi. Faptul că cei de la USR se agită foarte mult este important, dar până acum un an s-au ocupat doar de certurile interne. Dânşii, din nefericire, s-au născut ca o construcţie politică artificială. Ironia sorţii, pentru cunoscători, este că cel care a stat în spatele construcţiei USR, persoană importantă, nu spun cine, este şi consilierul din umbră a lui Liviu Dragnea. Cunoscătorii ştiu despre cine este vorba”, a explicat Cozmin Guşă.

Mai mult, conform acestuia, există responsabili şi responsabilităţi pentru ceea ce avem şi pentru acest circ grotesc pe care îl vedem astăzi. „Vreau însă să vă împărăşesc marele secret a lui Liviu Dragnea. Este un dublu-secret. Astăzi, ca şi de când a luat puterea, Liviu Dragnea negociază doar pentru sine. Şi al doilea, Liviu Dragnea guvernează doar pentru sine. Sigur este ajutat, este un sistem de complicităţi. Acesta este marele secret care pentru marele public nu este accesibil. Dar Dragnea negociează doar pentru sine şi guvernează doar pentru sine, fapt care a adus şi această mare problemă în partid pe care cei din PSD o cunosc foarte bine, agitaţia este extrem de mare. Ca să ne şi distrăm, putem să vorbim despre două unelte, două personaje care sunt foarte importante zilele astea, doi valeţi care au şi valoare mai mare dacă ne referm şi la cărţile de joc: Iordache şi Neacşu”, a mai spus consultantul politic, adăugând că Iordache este cel care administrează legile justiţiei în urma unor telefoane pe care le primeşte de zeci de ori pe oră de la Liviu Dragnea şi care impune anumite lucruri, acele amendamente care nu sunt discutate în comisii, nu sunt citite şi dezbătute în plen.

Totodată, în ceea ce îl priveşte pe Neacşu, Cozmin Guşă spune că el este cel care administrează funcţiile publice în numele lui Liviu Dragnea.

Cred că Neacşu va deveni un personaj foarte interesant în scurtă vreme, deţine foarte multe secrete. Dacă nu ştiţi, Neacşu este acel secretar general inexistent care nu face practic muncă de secretar general, ci ţine aşa un fel de mercurial al funcţiilor. Sigur că partidul reacţionează: unii ar vrea ca legile să fie mai dure, alţii ar vrea să îşi promoveze oamenii în structurile administrive. Aceste lucruri se fac doar la ordinile lui Liviu Dragnea. Suntem în această ecuaţie greu de crezut dar pentru cunoscători este o situaţie care va deveni explozivă”, a detaliat acesta.

Consultantul politic a oferit şi o predicţie: „În urma acestor evenimente şi a unor evenimente care vor veni în cursul lunii decembrie, PSD va guverna fără Dragnea în 2018”.

Cozmin Guşă a explicat că se va întâmpla acest lucru întrucât Liviu Dragnea face mult prea multe lucruri, întinde coarda prea tare şi nu va mai putea să îşi susţină puterea în acest fel, indiferent cât ar negocia pentru sine.

Cu ce trebuie să rămânem în acest moment este acel mare secret, în ghilimele, care nu mai este un secret dacă l-am spus, că Dragnea negociează doar pentru sine, inclusiv pe legile justiţiei, şi că Dragnea guvernează doar pentru sine. Şi să nu uităm acel cuplu de valeţi prin intermediul căruia Drganea călăreşte atât Parlamentul, cât şi numirile în funcţiile publice”, a precizat acesta.

Cozmin Guşă a vorbit şi despre „sceneta cu Firea şi Tudose”.

„Sceneta cu Gabriela Firea şi Piaţa Victoriei şi apoi cearta cu Tudose este o scenetă regizată tot de Liviu Dragnea care a împins-o la luptă pe Firea, altfel nu ar fi avut curaj, şi apoi, pe parcursul luptei, a părăsit-o şi nu a mai susţinut-o. Pe de altă parte, Tudose este conştient pentru că acel dictat al funcţiilor din administraţie, de la directori, secretari de stat, precum şi funcţii mult mai mici, este deranjant pentru un premier care trebuie să aibă responsabilitatea guvernării”, a explicat acesta.

Consultantul politic a mai spus că sunt oameni din Guvern şi din partid care au refuzat mitingurile de susţinere care o dată cu evenimentul tragic al morţii Regelui Mihai au fost anulate.

„A fost un balon de oxigen pentru PSD pentru că nu ar fi reuşit să facă mitingurile aşa cum şi-ar fi dorit şi în plus, facându-le totuşi, ar fi generat un climat de instabilitate în fiecare comunitate unde nu sunt doar PSD-işti sau PSD-işti care vor să manifeste public, ci sunt şi alte categorii de cetăţeni, chiar şi social-democraţi, care s-ar fi revoltat. Acest eveniment tragic ne-a ferit de o mare tulburare sociale care s-ar fi putut isca în decembrie şi care a şi salvat PSD-ul de o ruşine. Liviu Dragnea, cu ştiinţa tututor, are un regim de putere personal care i s-a şifonat rău în urma dosarelor de la DNA”, a declarat Cozmin Guşă, precizând că şeful PSD se comportă asemenea unui abulic care este pe o stradă cu sens unic care duce într-o fundătură, dar el doreşte să sară gardul să mai rezolve ceva.

„Pronosticul meu este, aşadar, că vom avea o guvernare PSD în 2018, dar va fi fără Dragnea”, a afirmat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că s-a dezluşit mişterul şi în ceea ce îl priveşte pe Tudose. „Nu a fost niciodată interesat de funcţia de preşedinte al PSD şi nici nu este interesat. A fost găselniţă pentru ca argumentele pe care Tudose le-ar fi adus împotriva mitingului PSD să nu mai conteze şi să îl arate ca fiind într-un joc de putere. Tudose nu va candida la preşedinţia interimară a PSD şi nici nu va fi preşedinte interimar al partidului”, a încheiat consultantul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *