Skip to content
Politică

Culisele războiului din interiorul PNȚCD. Aurelian Pavelescu: „O încercare de puci. Domnul Terheș încearcă să ducă partidul spre AUR”

cotidianul.ro

Zilele trecute, pe pagina oficială de Facebook a PNȚCD – Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, a apărut un mesaj potrivit căruia Aurelian Pavelescu, președintele partidului, și-ar fi pierdut funcția pe 6 mai 2022. “Comitetul National de Conducere (CNC) al PNTCD, intrunit pe data de 06.05.2022 la Bucuresti, a hotarat in unanimitate exercitarea actiunii in raspundere fata de Aurelian Pavelescu in vederea acoperirii unui prejudiciu de peste 688.000 de lei pe care l-a cauzat partidului”, se arată în deschiderea mesajului.

Aurelian Pavelescu a comentat în exclusivitate pentru PS News informația potrivit căreia ar fi fost îndepărtat de la conducerea formațiunii. Acesta a precizat că europarlamentarul Cristian Terheș a fost dat afară din partid la începutul lunii. În viziunea acestuia ar putea fi vorba și despre o tentativă de puci în partid, tentativă parafată de o înțelegere în prealabil între Cristian Terheș și liderul AUR, George Simion.

“Înainte de toate, eu sunt președintele care apare în registrul partidelor politice. Atâta vreme cât nu se operează o modificare în acest registru, evident sunt președintele partidului. Pe de altă parte, este vorba despre un șir de minciuni și calomnii care au fost aruncate în spațiul public de domnul Terheș din cu totul alte motive. Așa cum se știe, pe 4 mai a fost dat afară din partid pentru neplata cotizației, un debit de 30 – 40 de mii de euro, în condițiile în care prin statut, un membru care nu plătește 6 luni cotizația își pierde calitatea de drept. Nu a recunoscut această decădere din drepturi. El nu poate să înlăture efectele acestei decizii, decât printr-o hotărâre judecătorească. Până atunci, el este exclus din partid. Această chestiune a constatat-o și poliția, chemată de domnul Terheș pentru că nu a mai fost lăsat să intre în curtea partidului. Polițiștii i-au comunicat oficial domnului Terheș că nu mai poate să intre în curte, că nu mai este membru și dacă este nemulțumit se poate adresa instanței de judecată.  În orice partid, cineva care este dat afară pleacă acasă până când câștigă în instanță și asta dacă câștigă desigur.

Astfel a început această mizerie cu niște oameni pe stradă, aduși de el, și acolo pe stradă s-a declarat el secretar general. I-am făcut deja mai multe plângeri penale. El a furat din partid un registru intern pe care a refuzat să îl mai returneze, dar foarte grav, a avut 4 intervenții în sistemul informatic al PNȚCD-ului, blocând activitatea instituțională a partidului pentru mai multe zile. Deja a fost depusă la DIICOT o plângere și a rămas cu pagina partidului pe care el a dorit să o administreze, unde el postează, fără drept, nemaifiind membru al partidului. Va avea noi plângeri penale.

Noi nu avem cum să rezolvăm aceste chestiuni decât prin lege. Aceste acțiuni legale, durează. Fac încă o precizare – acolo se vorbește despre răspunderea mea pentru niște datorii ale partidului. Mi se pare o aberație ca un om care are datorii și care nu și-a plătit cotizația să mă întrebe pe mine de ce are PNȚCD-ul restanțe și datorii. În al doilea rând, aceste datorii nu sunt ale mele, sunt datoriile partidului, o parte dintre ele istorice, venite pe contul partidului, iar altele sunt constatate de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) pe niște chestiuni contabile, pentru că e vorba de datorii pe 2 ani, nu pe un an. Dacă AEP-ul constata infracțiuni era primul care făcea plângere penală. Dar domnul Terheș este și procuror, este și judecător. El este de toate, și ministru și președintele Românei și eu nu am nevoie de asemenea personaje în partid și cred că nici în politică asemenea personaje nu au loc.

Pe de altă parte este vorba despre o încercare de puci. Domnul Terheș a încercat și încearcă să ducă partidul spre AUR, lucru cu care eu nu sunt de acord pentru că PNȚCD-ul nu are nici o legătură cu extremismul, cu antisemitismul și așa mai departe. PNȚCD-ul nu va accepta să albească AUR-ul. De fapt acesta este deal-ul lui Terheș cu Simion, ca în schimbul spălării imaginii AUR-ului, printr-o relație cu PNȚCD-ul să primească probabil un mandat pentru 2024. Deci aceasta este imaginea de ansamblu”, a precizat Aurelian Pavelescu.

2 comentarii la “Culisele războiului din interiorul PNȚCD. Aurelian Pavelescu: „O încercare de puci. Domnul Terheș încearcă să ducă partidul spre AUR”

  1. Realizarile Domnului Pavelescu :
    -vanzarea cladirilor Pntcd
    -1 % la alegeri
    -conturile partidului tot timpul goale
    Etc, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *